«Dating dejà-vu», l'error que cometem quan busquem parella i hauríem d'evitar

per Redacció, el 3 de novembre de 2020 a les 13:40
Alguns experts asseguren que per trobar parella primer t’has de desfer del que ells anomenen “dating dejà-vú”, una tendència que segueixen moltes persones que estan intentant trobar l’amor, tant a la vida real com virtual. I en què consisteix? Doncs un estudi de la Universitat de Toronto descriu el "dating dejà-vú" com la tendència a buscar sempre el mateix tipus de persona, encara que la relació anterior fos una decepció. Ilaria Merici, psicòloga i psicoterapeuta, et dona alguns consells a tenir en compte a l’hora de buscar parella:

1.Tens dret a equivocar-te

No t’has de culpar si les coses van malament amb la teva parella. Està bé assumir la responsabilitat dels teus actes però també és important ser conscient que no pots controlar el comportament dels altres. Si l’altra persona no actua com esperaves, és millor distanciar-se. Dels errors s'aprèn!
Be Honest Seth Meyers GIF by Late Night with Seth Meyers


2.Sigues honest amb tu mateix
El període posterior a una ruptura és el millor moment per indagar dins teu i descobrir si hi ha algun patró que tendeixes a seguir per error. És important ser honest amb tu mateix, encara que no t’agradi.

3.No prenguis decisions precipitades
El físic de la persona és el que primer veiem, però no hem de jutjar a algú pel seu aspecte. Intenta conèixer una mica a la persona abans de decidir si t’agrada o no, no descartis algú a la primera de canvi.

Comedy Central GIF by Lights Out with David Spade

4.Centra’t en tu
Tot i que està bé qüestionar els teus actes, no ho portis als extrems i no assumeixis sempre la culpa dels teus fracassos sentimentals. No deixis que les decepcions et degradin i no et conformis amb poca cosa. Valora’t i veuràs com et valoraran!
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: