9 curiositats sobre la Casa Blanca

George Washington va ordenar construir-la quan va ser escollit líder als EUA, però no va ser ocupada fins a l'any 1800 pel seu successor, John Adams

per Redacció, el 5 de novembre de 2020 a les 06:00
Aquest 3 de novembre han tingut lloc les eleccions dels Estats Units. A l'espera dels resultats finals, que proclamaran guanyador Trump o Biden, us portem algunes curiositats sobre la Casa Blanca, una de les residències presidencials més emblemàtiques del món.


1.Va trigar 8 anys a construir-se

George Washington va ordenar construir-la quan va ser escollit líder als EUA l'any 1789, però no va ser ocupada fins a l'any 1800 pel seu successor, John Adams.

2.Compta amb 5.000 metres quadrats per un personal de 13 persones

És una propietat de més de 5.000 metres quadrats i el seu terreny total n'ocupa 72.800. El cert, però, és que dins l'edifici només hi treballa un equip fix format per 13 persones. Això sí, el personal extern és de més de 300.
3.Té pisos amagats
Tot i que a simple vista no es veuen, la Casa Blanca té 6 pisos. Disposa de 7 ascensors i 8 escales per desplaçar-se d’una planta a l’altra. 

4.Va ser incendiada i reconstruïda
L’any 1814 va ser incendiada per les tropes britàniques i la seva reconstrucció va trigar 3 anys. 

5.L’Ala Oest era temporal
És un edifici de 3 pisos principals i diversos nivells subterranis. En aquests s'hi troben diverses sales com l'oficina del president, despatxos per fer reunions i la famosa Sala de Situacions, on es gestionen les crisis. 
6.Servei per més de 1.000 persones
Segons la mateixa Casa Blanca, les seves cuines estan capacitades per servir àpats a 140 comensals i apretitius a més de 1.000 persones. 

7.No és única
El disseny de la Casa Blanca és tan famós que al llarg dels anys s’han anat construint rèpliques i còpies de l’edifici. Una de les més conegudes és l’existent a Irlanda, que també és la residència oficial del seu president. 

8.L’organització és clau
L'edifici funciona com la maquinària d'un rellotge i està distribuït per zones. La residència presidencial ocupa la part central de l'habitatge.

9.El soterrani funciona 24 hores
És sota terra on hi ha la maquinària que fa funcionar la casa. Allà hi trobem la cuina, la fusteria, la bugaderia...i molts altres serveis que funcionen les 24 hores del dia.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: