8 coses que no sabies de Kamala Harris, la primera dona vicepresidenta dels EUA

per Redacció, el 9 de novembre de 2020 a les 08:03
Joe Biden es va convertir aquest cap de setmana en el guanyador de les eleccions dels Estats Units i ho va fer amb Kamala Harris com a vicepresidenta. La senadora per Califòrnia serà la primera dona negra (amb ascendència índia) en accedir al càrrec. I no només és clau per això, sinó també perquè té molts números de ser la cap de files dels demòcrates el 2024, ja que és probable que Biden estigui només un mandat a la presidència. Us expliquem algunes dades sobre Kamala Harris que potser no sabíeu.

1.Kamala Dave Harris -la segona a no es pronuncia-, va néixer a Oakland, i el seu nom significa flor de lotus. 

2.Els seus pares eren professors universitaris. La seva mare, Shyamala Gopalan, a més a més també va fer carrera en el món de la ciència i es va dedicar a estudiar el càncer de mama.

3.Quan era adolescent, va cofundar una companyia de dansa de sis ballarins. El grup actuava a un centre comunitari i també a actes solidaris per recaptar fons per a les persones en situacions vulnerables. 


4.Es va graduar a la Universitat de Howard i a la Universitat de Califòrnia, en les carreres de Ciències Polítiques i Economia i Dret. 

5.La seva primera feina després de graduar-se va ser a l'Oficina del Fiscal d'Alameda. Després es va convertir en fiscal del districte de San Francisco i anys més tard va passar a ocupar el càrrec de fiscal general de Califòrnia. 

6.Després de dos mandats com a fiscal, va decidir fer carrera com a política al Partit Demòcrata on va ascendir ràpidament. El 2017 es va convertir senadora per Califòrnia. 

7.Es volia presentar com a candidata a la presidència dels Estats Units, però va haver de deixar la campanya per falta de diners. "No tenim els recursos financers que necessitem per continuar. No sóc una multimilionària. No puc finançar la meva pròpia campanya", va assegurar. 

8.Es defineix a si mateixa com a una persona "oberta" i "progressista" i afirma que un dels seus grans referents és la seva mare. De fet, sempre ha intentat seguir un dels consells que li va donar: "Kamala, podries ser la primera a aconseguir moltes coses. Sobretot, assegura't de no ser l'última".

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: