Tot el que has de saber sobre Gambito de dama, la sèrie del moment

per Redacció, el 9 de novembre de 2020 a les 11:15
Ja fa dies que és una de les sèries més vistes de Netflix, acumula centenars de comentaris positius i ha enamorat la crítica especialitzada. Estem parlant de Gambito de Dama, una producció protagonitzada per Anya Taylor-Joy que se centra en el món dels escacs. Dit així, la ficció potser us resulta poc atractiva, però la veritat és que la història toca molts temes i enganxa des del principi. Us n'expliquem més coses.

1. Està basada en una novel·la de Walter Tevis. El nom que dóna títol al llibre i a la sèrie - Gambito de Dama- és un tipus d'obertura que es fa servir en la fase inicial dels escacs. 


2. La sèrie se centra en Elizabeth Harmon, una orfe amb una actitud prodigiosa pels escacs. Al llarg dels anys, la jove lluita per fer-se un nom en un món dominat pels homes alhora que intenta fer front a les seves addiccions. 
3. A banda dels escacs, a Gambito de Dama es tracten qüestions com la discriminació, la soledat, la solidaritat, l'amistat i les addiccions a l'alcohol i les drogues. És doncs, una sèrie molt completa. 

4. Va existir una Elizabeth Harmon a la vida real? L'autor de la novel·la en què es basa la sèrie ha assegurat que no. Walter Tevis ha explicat en diverses entrevistes que es tracta d'una història de ficció "dedicada a totes les dones intel·ligents del món". 
5. A la sèrie, a més d'Anya Taylor-Joy, hi surten actors tan coneguts com Thomas Brodie-Sangster, qui apareix també a Love Actually i Game of Thrones, entre altres. 

6. La ficció va ser concebuda com una minisèrie tancada, és a dir, sense una segona part. Ara bé, l'èxit que està tenint està fent que Netflix es replantegi fer-ne una segona temporada. De moment, però, no hi ha res confirmat.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: