Desescalada a Catalunya a partir del 23 de novembre: tot el que has de saber

Es mantindran bona part de les mesures fins llavors i després s'optarà per relaxar les restriccions

per Redacció, el 13 de novembre de 2020 a les 09:25
El Govern alleujarà part de les restriccions per frenar la propagació del coronavirus. Però no serà de forma immediata sinó a partir del 23 de novembre i en un procés de "desescalada progressiva", en paraules de la consellera de Salut, Alba Vergès. 

 El tancament de bars i restaurants es prorroga deu dies més, per tant, com també la prohibició d'obrir centres esportius, teatres i cinemes. Superats aquests deu dies, s'optarà per flexibilitzar restriccions, especialment en activitats a l'aire lliure i sempre que els indicadors siguin positius.


 El pla del Govern estableix que, si les dades epidemiològiques ho permeten, a partir del 23 de novembre puguin obrir-se les terrasses de bars i restaurants. Fonts governamentals consultades per NacióDigital també apunten la possibilitat que es reprengui l'activitat al sector cultural, així com les activitats esportives, preferentment en espais oberts. Aquesta és la intenció del Govern.

 Un sector que podrà reobrir des d'aquest dissabte és el dels centres d'estètica. Això sí, hauran de funcionar amb cita prèvia i sense poder atendre més d'un client alhora. 

 

Tancaments municipals i del toc de queda

 El Govern ha confirmat que continua en vigor el toc de queda nocturn de deu del vespre a sis del matí i el tancament perimetral de Catalunya.

 També es manté la prohibició de sortir del municipi durant els caps de setmana, des de les sis del matí del divendres. 

 Pel que fa a possibles canvis en les restriccions de mobilitat, Sàmper ha remarcat que el toc de queda es mantindrà durant "una temporada llarga"; si bé el Govern podria estudiar canvis pel que fa a la prohibició de sortir dels municipis durant el cap de setmana.
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: