Segons un nou estudi, existeixen 3 tipus d'amor: són aquests

per Redacció, el 17 de novembre de 2020 a les 13:14
Un grup d'investigadors de la Universitat de Granada ha identificat diferents tipus d'amor relacionats amb la passió, la tendresa i el compromís social. I és que s'ha observat que la temperatura de la pell canvia en funció de quin d'aquests tres components de l'amor experimenta una persona en veure la fotografia d'algú estimat o conversar amb ell sobre la intimitat.

La passió


Així doncs, la passió s'associa amb la novetat dels primers contactes amorosos, el desig i la cerca de risc. Està vinculada amb la dopamina, neurotransmissor del sistema nerviós central. Existeixen les persones passionals dominants, a qui els hi puja els augmenta temperatura 2 graus a la cara, mans, pit i abdomen, i les subordinades, a qui els hi provoca un efecte semblant a la por o el fred, fent que disminueixi la temperatura de les seves mans i del nas.
 

La tendresa


En el cas de la tendresa es produeix una relació més recíproca entre els dos membres de la parella, a qui els hi puja la temperatura al voltant d'un grau a la cara i les mans, mentre que a l'abdomen els hi baixa. Aquest component de l'amor es relaciona amb l'empatia i l'amistat. A més, pren un paper important l'oxitocina, l'hormona responsable de l'amor maternal.
 

El compromís social


El compromís social es vincula amb nivells de serotonina, un neurotransmissor relacionat amb l'estat d'ànim. Es dona en aquelles relacions amoroses d'interès en les que una persona està amb l'altra per tal de treure'n un benefici econòmic, per exemple, o per prestigi social. S'ha observat que aquest component no provoca cap canvi tèrmic en la persona.
 

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: