La piràmide de l'atracció: què fa que ens agradin certes persones?

per Redacció, el 18 de novembre de 2020 a les 12:46
Per què sentim atracció per unes persones i no per altres? Què ens desperta l'interès en algú? Aquestes són algunes de les preguntes que l'experta en relacions Jen Kim intenta respondre en un article a Psychology Today. 

Per fer-ho, utilitza una piràmide elaborada per ella mateixa en què ordena els 3 factors claus de l'atracció: l'estatus, l'emoció i la lògica. Us expliquem quin paper juga cada un d'ells i els elements que en formen part: 

 

L'estatus


Està format per dos aspectes: l'intern i l'extern. 

 Intern: confiança, habilitats, creences, etc. 
 Extern: aspecte, marcadors visuals (roba, manera de moure's..), etc. 

Segons Jen Kim, l'aspecte intern, especialment la confiança, és el que acostuma a generar més atracció. El més important, assegura l'experta, és que ens mostrem tal com som i que no tinguem por d'expressar el que pensem i sentim. 

L'emoció


Els elements essencials de l'emoció estan formats per: 
 La confiança 
 La intel·ligència emocional 
 La singularitat: allò especial, el que ens caracteritza 
 La curiositat: el misteri, les ganes de saber més sobre l'altre 

L'etapa emocional, a més de ser essencial per a l'atracció, també ho és per l'enamorament. Si no hi ha sintonia en aquest aspecte, probablement la relació amb l'altra persona no vagi a més. 

La lògica

 
Pot semblar estrany parlar de lògica quan s'està tractant l'atracció, però el cert és que no ho és. Tots i totes tenim pensaments racionals a l'hora d'establir una relació amb algú. Per exemple: els dos vivim a la mateixa ciutat? Tenim els mateixos objectius? Compartim gustos en comú?
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: