5 errors molt freqüents que malmeten els teus cabells

per Redacció, el 21 de novembre de 2020 a les 06:00
Hi ha hàbits que repetim una vegada i una altra sense preguntar-nos si són els adequats per tenir cura dels nostres cabells.

Us portem alguns errors freqüents que poden malmetre la nostra melena i que hauríem d'intentar evitar.


1. Fregar els cabells massa fort
Els experts aconsellen que sempre que ens rentem els cabells ho fem amb aigua tèbia i que mai ens freguem el cap massa fort. De fet, recomanen moure les mans de manera suau i horitzontalment d'un cantó a l'altre del cap. Per tant, millor evitar fer cercles per estendre el xampú, ja que això pot causar que ens caiguin més cabells del compte.

2.Fer servir aigua massa calenta 
A l'hivern a tots i a totes ens ve de gust una dutxa d'aigua calenta, però rentar-se els cabells a una temperatura massa alta no és bo. S'obren les cutícules i això pot trencar les fibres i debilitar la nostra melena. És millor fer servir aigua tèbia. 


3. No esbandir-lo correctament  
És important esbandir-nos bé els cabells per tal d'evitar caspes o picors. Per tant, assegurat que no surt espuma quan facis l'última esbandida.

4. Eixugar-te'l de manera inapropiada  
Quan t'eixuguis amb una tovallola és important que ho facis de manera suau i començant per les puntes per evitar que els cabells es trenquin. A més a més, si es fa servir assecador, es recomana esperar una estona abans d'aplicar-te escalfor, ja que sotmetre els cabells a temperatures altes quan encara estan molt molls, els malmet. També és important, no apropar massa l'aparell al cuir cabellut perquè el pot irritar i fer que et piqui. 

5. Raspallar els cabells quan estan molls  
Quan els cabells estan molls són extremadament dèbils, i per tant, es poden trencar amb facilitat. Es recomana raspallar-los bé abans d'entrar a la dutxa i tornar-ho a fer, un cop rentats, quan ja estiguin força secs.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: