Així és el pla de desescalada: quatre fases que comencen a partir de dilluns

Es mantindran les classes presencials fins a la secundària i universitats i batxillerat continuaran amb l'ensenyament telemàtic

per Sara González / Jordi Velert, el 19 de novembre de 2020 a les 14:07
"No és un pla de desescalada, és un pla de flexibilització de mesures". Així ha definit el Govern l'itinerari que es posarà en marxa a partir del dilluns per relaxar algunes de les restriccions vigents des de fa un mes. El pla tindrà una durada mínima de dos mesos i estarà dividit en quatre fases en les quals es mantindrà el tancament perimetral de Catalunya i el toc de queda.

 D'entrada, a partir del 23 de novembre, bars i restaurants podran obrir de les sis del matí fins a les 21.30 hores, amb les terrasses amb el 100% d'aforament però amb taules de màxim quatre persones i amb una ocupació dels locals interiors del 30%. Una de les principals novetats és que el confinament municipal s'aixecarà, si les dades epidemiològiques ho avalen, per Nadal. 


 Cines, teatres, sales de concerts i auditoris també reprendran la seva activitat a partir del dilluns a un 50% de l'aforament i un topall màxim de 500 persones. En una tercera fase s'ampliaria fins al 70% en cas que les dades evolucionin favorablement. Pel que fa als equipaments esportius, també reobren al 50% en el cas que siguin a l'aire lliure. Els gimnasos, en canvi, ho hauran de fer al 30% i sense possibilitat d'utilitzar els vestidors, a excepció dels usuaris de les piscines. 

 Pel que fa als comerços, es mantindrà l'aforament del 30% en el cas dels que tinguin menys de 800 metres quadrats. La capacitat anirà augmentant a mesura que s'avanci de fase. Per exemple, a partir de la segona, previsiblement a partir del 7 de desembre, s'incrementarà al 50% i a partir d'aleshores podran obrir també els grans centres comercials. 


 En l'àmbit educatiu, es mantindran les classes presencials fins a la secundària. Universitats i batxillerat continuaran amb l'ensenyament telemàtic. Pel que fa a les extraescolars, continuaran obertes les que organitzen els centres educatius amb els grups estables. Continuaran tancades les que es fan més enllà del grup estable, així com les ludoteques, les sales de joc i els bingos. 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: