Aprovada una nova llei d'educació: aquests són els canvis més destacats

La prohibició de segregar per sexe a tot l'Estat i que castellà deixi de constar com a llengua vehicular a l'educació a Catalunya, són alguns dels punts més rellevants

per Redacció
Aquesta setmana s'ha aprovat la nova llei d'educació: LOMLOE. Aquesta normativa deroga l'anterior, promoguda pel ministre Wert, del Partit Popular.

La prohibició de segregar per sexe a tot l'Estat i que castellà deixi de constar com a llengua vehicular a l'educació a Catalunya, són alguns dels punts més destacats de la LOMLOE. Us portem alguns dels canvis més rellevants de la nova llei: 


 Igualtat de gènere: es vol impulsar l'increment de les noies en ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques, així com promoure la presència d'alumnat masculí en estudis amb més matrícula de dones. 

 Batxillerat: es podrà fer en tres anys. 


 Repetició de curs, una excepció: es podrà passar de curs amb una o dues matèries suspeses si la nota mitjana és d'aprovat i si els professors donen el seu vistiplau. Així doncs, la repetició de curs serà una excepció. 

 El castellà i el català: deixa de figurar com a llengua vehicular de l'ensenyament i com a llengua oficial de l'Estat. Les administracions garanteixen el dret a rebre ensenyaments en castellà i en llengües cooficials, com ara el català. 
 

 Religió: d'oferta obligatòria, elimina l'obligació de cursar una matèria alternativa i la nota no comptarà per a processos d'accés universitari o beques.

 Assignatura de valors cívics i ètics: s'estudiarà a primària i secundària, amb especial atenció al respecte dels drets humans i la infància i la igualtat. 

 No se separarà per sexe: els centres que rebin fons públics no podran separar l'alumnat pel seu gènere. 

 Educació afectiva-sexual: es fomentarà de manera transversal l'educació per a la salut, inlosa l'afectiva-sexual, des de Primària.

 

Participació
https://forms.gle/uauRjhQaopLt4fHq8
Per Anònim el 21 de novembre de 2020 a les 18:12
0   0
Em farieu un gran favor si contesteu aquesta enquesta del TDR. Mercii

IGUALTAT DE GENERE?
Per Raisa el 21 de novembre de 2020 a les 10:07
2   3
Mmm, el apartat amb el títol “igualtat de gènere” en quien moment parla de la igualtat? Vull dir, diu que volen que mes dones facin aquelles carreres no? I que per això hi haurà mes brques sol per a les DONES i que no volen tants dirigents masculins??? Osigui si un home vol fer ara ingenyeria per exemple i les places ja estan plenes perquè estan esperan a dones que ademes entraran amb beques????

Escoles concertades
Per Indignadaaaaa el 20 de novembre de 2020 a les 22:44
4   5
Abans d’obligar a tots els alumnes a omplir les públiques enlloc d’escollir l’escola per la que vulguin els pares, milloreu l’educació pública. Això si que no ho diueu. També és un canvi que aprova aquesta llei. Que primer s’ompliran les escoles públiques del municipi i després les concertades. INJUST no deixeu que els pares que poden puguin donar una millor educació als seus fills. I no vingueu amb els Pujós i catòlics, es qüestió que la pública de Cat i esp en general és pèssima comparada amb públiques d’arreu d’Europa. Perdoneu, però algú ho havia de dir.

Enquesta TDR
Per Anònim el 20 de novembre de 2020 a les 20:27
1   1
Si no us fa res, podríeu contestar a aquesta enquesta?És molt ràpida per al treball de recerca i ho agrairia molt !! https://forms.gle/uauRjhQaopLt4fHq8

jej
Per kiwi el 20 de novembre de 2020 a les 19:24
5   0
Totes les assignatures ja eren en català, pero bueno.

Ta puta mare
Per El vergas el 20 de novembre de 2020 a les 18:36
0   1
Foteu pena. Apreneu a escriure Ernest Codina.

T
Per Heyyyy el 20 de novembre de 2020 a les 17:39
6   1
Per fi fiquen classe de sexe. Encara que al meu insti no s’ha parlat res de això a ver si ho fan

Fes el teu comentari

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari no l'envia un robot publicitari

Un portal de:

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a l'ACPC
 
Amb la col·laboració de: