Aprovada una nova llei d'educació: aquests són els canvis més destacats

La prohibició de segregar per sexe a tot l'Estat i que castellà deixi de constar com a llengua vehicular a l'educació a Catalunya, són alguns dels punts més rellevants

per Redacció, el 20 de novembre de 2020 a les 12:30
Aquesta setmana s'ha aprovat la nova llei d'educació: LOMLOE. Aquesta normativa deroga l'anterior, promoguda pel ministre Wert, del Partit Popular.

La prohibició de segregar per sexe a tot l'Estat i que castellà deixi de constar com a llengua vehicular a l'educació a Catalunya, són alguns dels punts més destacats de la LOMLOE. Us portem alguns dels canvis més rellevants de la nova llei: 

 Igualtat de gènere: es vol impulsar l'increment de les noies en ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques, així com promoure la presència d'alumnat masculí en estudis amb més matrícula de dones. 

 Batxillerat: es podrà fer en tres anys. 

 Repetició de curs, una excepció: es podrà passar de curs amb una o dues matèries suspeses si la nota mitjana és d'aprovat i si els professors donen el seu vistiplau. Així doncs, la repetició de curs serà una excepció. 

 El castellà i el català: deixa de figurar com a llengua vehicular de l'ensenyament i com a llengua oficial de l'Estat. Les administracions garanteixen el dret a rebre ensenyaments en castellà i en llengües cooficials, com ara el català. 
 

 Religió: d'oferta obligatòria, elimina l'obligació de cursar una matèria alternativa i la nota no comptarà per a processos d'accés universitari o beques.

 Assignatura de valors cívics i ètics: s'estudiarà a primària i secundària, amb especial atenció al respecte dels drets humans i la infància i la igualtat. 

 No se separarà per sexe: els centres que rebin fons públics no podran separar l'alumnat pel seu gènere. 

 Educació afectiva-sexual: es fomentarà de manera transversal l'educació per a la salut, inlosa l'afectiva-sexual, des de Primària.

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: