Xarxes socials i gent gran: aquests són els comportaments que més els molesten dels adolescents

per Redacció, el 23 de novembre de 2020 a les 11:03
Us molesten certes actituds de la gent gran a les xarxes socials? Què creieu que és el que més els incomoda a ells? Aquestes són algunes de les preguntes que van intentar respondre diversos grups d'investigadors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat La Sapienza de Roma i la Universitat LUMSA. 

Per a fer-ho, van organitzar un total de vuit grups de discussió a Roma i a Barcelona —quatre de formats per adolescents d'entre 16 i 19 anys, i quatre amb persones d'entre 65 i 85 anys— i van analitzar les seves respostes. Resultat? Els dos col·lectius es van acusar mútuament de no viure el moment a causa d'un ús inadequat de les xarxes socials, però per motius diferents. 

Què molesta als adolescents?

 Els adolescents es queixen de l'obsessió dels pares de fer-los fotos i compartir-les a les xarxes. «No es queixen solament que ells no tinguin dret a fer-los fotos, sinó de perdre's un moment que estan vivint junts», assenyala l'experta Andrea Rosales. 

 Creuen que els pares/mares fan un ús excessiu de les emoticones: n'utilitzen moltes, les posen seguides, repeteixen els mateixos símbols i les fan servir per significats que no toquen. 

 Per als joves, són innecessaris els missatges en cadena o els vídeos que difonen els adults, les felicitacions de Nadal i els missatges de bon dia o bona nit diaris, entre altres. 

 


Què molesta a la gent gran?

 Als adults els molesta que els joves facin servir excessivament el telèfon en llocs públics (bars, transport públic, etc.) i privats (casa). Pensen que no estan desenvolupant habilitats per socialitzar, que no experimenten i que només se saben relacionar a les xarxes socials. 

 D'altra banda, a la gent gran li molesta que els joves comparteixin tantes fotos o experiències personals a les xarxes, ja que creuen que això pot vulnerar la seva privacitat.

Els resultats d'aquest estudi, que formen part del projecte Ageism and social media through the lens of the media ideologies: an exploratory research, mostren segons la investigadora la importància de conèixer millor les pràctiques i les motivacions d'altres col·lectius per evitar caure en prejudicis o desqualificacions estereotipades.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: