Aquests són els 5 errors de comunicació més comuns en una parella

per Redacció, el 8 de desembre de 2020 a les 06:00

Quan es tracta de relacions de parella, la comunicació és un dels pilars bàsics. És molt important que siguis capaç de mostrar les teves necessitats, desitjos i el que et molesta per tal que la relació pugui créixer i evolucionar. A Psicología y Mente ens expliquen quins són els cinc errors més comuns que es cometen en la comunicació i com resoldre'ls:


1.Generalitzar


En una discussió és millor evitar les paraules "sempre" i "mai", ja que d'aquesta manera estàs generalitzant i és molt poc probable que la teva parella faci sempre/mai aquella cosa que et molesta. Utilitzant aquestes paraules l'únic que aconseguiràs és que es posi a la defensiva i la comunicació sigui més difícil.


2.Recriminar


Aquest és un error molt comú. Quan el que vols és comunicar-te amb la teva parella per aconseguir alguna cosa, l'últim que has de fer és retreure-li coses del passat. Centra't en el teu objectiu i no el perdis de vista, ja que només d'aquesta manera aconseguireu solucionar el problema.

let it go eye roll GIF by Madelaine Petsch

3.Interpretar


Com menys interpretis els actes de la teva parella, millor. Parla dels fets i no del perquè penses que fa o deixa de fer una cosa. És molt comú assumir que aquella cosa que ens està molestant forma part de la seva personalitat, que ho fa amb mala intenció o perquè no l'importem prou. En una discussió el millor és comunicar com t'agradaria que fossin els fets i no la teva interpretació d'aquestes.

4.Interrompre


És un altre dels errors més comuns. Si no deixes parlar a la teva parella, no se sentirà còmode i no podreu arreglar els problemes. Tots heu de tenir el vostre espai per expressar-vos, ja que del contrari serà més fàcil que es generi un sentiment de frustració i es perdin les ganes de comunicar-se.

5.Evitar


Moltes persones creuen que els problemes se solucionaran si s'ignoren o amb el pas del temps, però la veritat és que l'únic que aconseguiràs és anar-los guardant fins a explotar. És important no arribar a aquest extrem i anar parlant les coses per poder millorar dia a dia.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: