Cas Elena Cañizares: és delicte compartir captures de converses de WhatsApp?

per Redacció, el 25 de novembre de 2020 a les 08:41
Aquesta setmana coneixerem el cas d'Elena Cañizares, una infermera a qui volien fer fora d'un pis compartit per haver donat positiu per coronavirus. La jove va explicar la situació que estava vivint a les xarxes socials i va difondre les converses de WhatsApp que havia tingut amb les seves companyes.

Unes converses que va acabar eliminant després que una de les noies amb qui convivia l'amenacés de denunciar-la. Ara bé, realment és delicte compartir a través de les xarxes socials els diàlegs que tens amb altres persones? 


Segons la jurista experta en dret Encarnación Serna, pot constituir un delicte si es revelen secrets sobre altres persones o si es difonen imatges compromeses o informació privada. En el cas d'Elena Cañizares, però, assegura que no hi ha una infracció greu: "Es tracta d'una conversa en la qual ella també participa, per tant no es pot considerar un delicte penal", explica a La Sexta. 

Ara bé, la infermera sí que podria haver comès una infracció administrativa en matèria de protecció de dades, ja que va revelar informació que permetia identificar fàcilment les seves companyes a través d'una simple cerca a les xarxes socials. Sigui com sigui, hauria de ser l'Agència Espanyola de Protecció de Dades o un jutjat qui decidissin si el cas és sancionable o no. 


Així doncs, cal anar amb molt de compte a l'hora de compartir converses amb altres persones o continguts que les afecten, ja que pot comportar multes o penes més greus. Fa poc, per exemple, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades va sancionar amb 10.000 euros un home per compartir a través de WhatsApp fotos i converses compromeses d'una noia.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: