L'obra adolescent que no us voldreu perdre: 5 motius per anar-la a veure

per Redacció, el 5 de desembre de 2020 a les 06:00
Hi ha obres de teatre que no et deixen indiferent i Karaoke Elusia és una d'elles. No surts de la funció igual que n'entres. Quan s'apaguen les llums de l'escenari tens una barreja de sensacions que has d'anar digerint a poc a poc: el teu cap es fa preguntes, però no sobre l'obra, sinó sobre tu mateix/a i el teu comportament. 

I és que aquesta història, creada per Oriol Puig, tracta temes que gairebé tots hem viscut de prop com són el bullying o el suïcidi juvenil. Ho fa de manera clara i directe, posant damunt la taula aspectes dels quals es parla poc: les conseqüències que comporta experimentar aquests traumes, com gestiona la situació l'entorn de la víctima... "De vegades s'aborda aquestes problemàtiques com si fossin una etapa passatgera i no és així. En aquesta obra volia que es veiés l'impacte que tenen en les persones", ens explica Oriol Puig i la veritat és que ho aconsegueix. 

Nosaltres hem tingut la sort d'anar a veure un assaig i ens ha encantat. La història t'atrapa des del primer moment i les actuacions dels tres protagonistes són brutals! Tot i que l'obra no s'estrena fins al 9 de desembre, ja podeu comprar les entrades aquí - els joves teniu descompte!-. Us la recomanem per molts motius, però sobretot per aquests: 

1. Tracta de manera molt realista temes molt presents durant l'adolescència, com són el bullying i l'assetjament a través de les xarxes socials. 

2. Només hi ha tres protagonistes, però omplen l'escenari sencer i les seves actuacions fan emocionar.

 
3. La posada en escena és molt original: s'aconsegueix que Instagram o WhatsApp tinguin un pes molt rellevant sense mostrar gairebé ni un mòbil –quan l'aneu a veure entendreu el que us volem dir-. 

4. La trama enganxa des del principi i, en alguns moments, et sents com un protagonista més. 

5. Et fa reflexionar sobre les conseqüències que tenen les nostres paraules i accions.

Un resum de la història

L'obra se centra en L'Anita, el Sam i el Cristian, tres adolescents que lloguen la sala privada d'un karaoke per celebrar la seva graduació d'institut. Durant la nit canten cançons i recreen tot el que ha passat aquest últim any. Ha estat un curs difícil per als tres. Fa mesos el Sam es va intentar suïcidar, provocant una allau d'assetjament escolar per xarxes que pares i professors van ser incapaços de frenar.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: