6 preguntes (amb resposta) que segurament t'has fet sobre les píndoles anticonceptives

per Redacció, el 1 de desembre de 2020 a les 11:59
Les píndoles són un dels mètodes anticonceptius més estesos i utilitzats. Tot i això, és habitual tenir dubtes sobre la seva eficàcia i els seus possibles efectes secundaris, de fet, moltes de vosaltres ens feu arribar preguntes al Consultori sobre aquest tema. Avui us portem les respostes a algunes preguntes freqüents sobre les píndoles. La informació ha estat extreta del portal de la Generalitat de Catalunya:

- Les píndoles són segures? Puc tenir relacions durant els períodes en què descansi de les píndoles? Les píndoles són segures sempre que el tractament es realitzi correctament i no es prengui cap medicació que interfereixi la seva efectivitat o es produeixen vòmits o diarrees. Per això és important el consell professional abans d'iniciar el tractament i sempre que hi hagi dubtes.


- Es perd l'efecte de la píndola si tinc diarrea o vòmit? Pot ser. En cas que vomiteu dins les 3-4 hores després d'haver pres un comprimit o tingueu diarrea, hi ha la possibilitat que l'anticonceptiu no s'hagi absorbit correctament. En aquests casos es recomana que actueu com si es tractés d'un oblit d'un comprimit. Si és possible, heu de prendre un comprimit nou dins de les 12 hores posteriors a la presa del comprimit anterior.
 

- Engreixa prendre-les? Els anticonceptius actuals no produeixen augment de pes. En algun cas es pot guanyar entre 1/2 i 1 kg que es perd als 2 mesos o 3 del tractament. Per tant, aquesta qüestió no t'ha de preocupar. Un augment de pes excessiu seria motiu de consulta mèdica per esbrinar-ne les causes.

-Podré tenir fills quan deixi de prendre-les? Sí. No hi ha cap problema per quedar-te embarassada un cop interrompis el tractament amb les píndoles. Pensa que si t'oblides de prendre una píndola pots quedar-te embarassada, per tant, això no t'altera la fecunditat.
 

- Prendre-les evita les infeccions de transmissió sexual? És important saber que les píndoles eviten l'embaràs però que no et protegeixen contra les infeccions de transmissió sexual. Per això, si es prenen píndoles, però es manté una relació sexual de risc, és millor utilitzar també el preservatiu. 

- Quins són els efectes secundaris més freqüents de la píndola? Els efectes secundaris (efectes adversos) més freqüents i que habitualment experimenten 1 de cada 100 persones aproximadament són: hemorràgia entre menstruacions; sensibilitat o dolor als pits, migranyes; estat d'ànim depressiu; nàusees; augment de pes; secreció vaginal espessa blanquinosa, i infecció vaginal per fongs.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: