9 curiositats del mes de desembre que potser no sabies

per Redacció, el 2 de desembre de 2020 a les 09:13

El mes de desembre no només és especial per ser l'últim mes de l'any i per la presència de Nadal, sinó que l'envolten una sèrie de curiositats que potser no coneixes i que el fan ser un mes excepcional:


1.Desembre era el desè mes


Tot i que desembre sempre ha sigut l'últim mes de l'any, originalment el calendari romà tenia només 10 mesos. El seu nom ve d'aquí, ja que desembre ve de "decem", que vol dir deu. Més endavant es va decidir afegir-hi els mesos de gener i febrer, els quals van donar lloc al calendari com el coneixem avui dia.


2.És el mes amb menys hores de llum


A diferència d'altres èpoques de l'any, durant aquest mes és quan hi ha menys hores de llum al dia, especialment a l'hemisferi nord. Cal destacar, però, que a l'hemisferi sud representa el mes amb més hores de llum de l'any.

3.Un dels mesos més freds de l'any


Durant aquest mes la temperatura mitjana és de 6,2 graus, una temperatura molt baixa només superada pel mes de gener. A més, les precipitacions també són molt abundants durant aquest mes.

4.Un mes festiu


Segons el calendari, aquest mes de l'any és quan més festivitats hi ha. La primera que trobem és el pont de desembre, que té lloc els dies 6 i 8. Més endavant arriben les vacances de Nadal, que s'allarguen fins al gener.

5.La cançó més escoltada és "All I want for Christmas is you" de Maria Carey


El desembre és època d'escoltar nadales i aquesta és la més escoltada tant a Espanya com als Estats Units, Gran Bretanya i Alemanya. En segon lloc, s'hi troba 'Last Christmas' de Wham!, un clàssic molt escoltat durant l'època de Nadal.

6.Durant aquest mes va ser atorgat el primer premi Nobel


Va ser al desembre de l'any 1901 quan es va atorgar el primer Premi Nobel de la Pau. El guardó va ser entregat a Henry Dunant i Frédéric Passy per la seva tasca humanitària.

7.Té lloc la pluja de meteorits Gemínids


És una pluja de meteorits d'alta activitat (120 meteors/hora). Aquest 2020 tindrà lloc durant la nit del 13 al 14 de desembre. Els Gemínids tenen una gran densitat i són les més visibles de tot el calendari de pluges d'estrelles.

8.Tres planetes en diagonal


Durant aquest últim mes de l'any els planetes Mart, Venus i Mercuri es troben en posició diagonal.

9.Acabem l'any


L'últim dia del mes de desembre acomiadem l'any menjant 12 peces de raïm. Aquest número és simbòlic, ja que representa el nombre de mesos que té un any i també l'hora que donem la benvinguda a una nova etapa.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: