El pla del Govern per Nadal: 10 persones i toc de queda més enllà de la mitjanit

per Sara González, el 2 de desembre de 2020 a les 11:23
El Govern aplicarà les flexibilitzacions del Nadal anunciades encara que empitjorin les dades de l'epidèmia. Així ho confirma la conselleria de Salut, que assegura que el pla anunciat s'aplicarà "sí o sí" amb independència de quina sigui la situació de l'epidèmia  les dades i que no s'estigui en fase tres del pla de flexibilització.

 El Govern preveu que les trobades per Nadal puguin ser de fins a deu persones i que el toc de queda s'endarrereixi en les dates més assenyalades. Les flexibilitzacions es mantindran encara que arribades les festes els indicadors estiguin per sobre dels llindars establerts.


 Així doncs, el confinament nocturn començarà a les 1:30 de la matinada la nit de Nadal i de Cap d'Any i en el cas de la nit de Reis arrencarà a les 11. Així ho ha avançat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, al Parlament, que també ha concretat que les restriccions de mobilitat es mantenen com estan previstes. És a dir, que si les dades evolucionen favorablement, el 21 de desembre s'aixecarà el confinament perimetral de Catalunya i el comarcal de cap de setmana. 

L'executiu arribarà amb aquest pla sota el braç per celebrar les festes nadalenques a la reunió del consell interterritorial d'aquest dimecres amb el ministeri de Sanitat i la resta de territoris.


Malgrat que les propostes del govern espanyol siguin discrepants -defensen, per exemple, trobades de màxim sis persones- el Govern ha deixat clar que "escoltarà" però que la seva intenció és aplicar el pla que ha detallat al Parlament. "Nosaltres tenim el nostre propi pla de Nadal i és el que aplicarem", ha defensat la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó. 


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: