Què és la llei del gel i per què hauríem de deixar d'aplicar-la en les nostres relacions

per Redacció, el 3 de desembre de 2020 a les 12:13

La llei de gel és un recurs molt utilitzat per aquelles persones que aparentment gaudeixen d'un gran autocontrol i presumeixen de ser més racionals que intuïtives. En concret, es refereix a un conjunt de comportaments que tenen com a objectiu ignorar a l'altra persona. A La Mente Es Maravillosa, s'explica que aquesta actitud -malauradament molt estesa- és una expressió de violència passiva i un mecanisme disfressat d'abús psicològic.

 

La psicòloga Maria Esclapez, que compta amb milers de seguidors a Instagram, ha volgut parlar sobre aquest comportament tòxic a través d'una publicació. En ella, demana que quan una de les persones involucrades en una relació consideri que l'altre ha realitzat un acte dolent, no actuï amb fredor, distanciament emocional i falta d'empatia. Remarca que és com un càstig i, per tant, s’ha d’evitar.


Alguns exemples molt comuns d'aquest tipus de comportament, descrits per Maria Escapalez, són els següents:

1.Deixar de respondre els missatges
2.No tenir en compte el que demana l'altra persona
3.Fer veure que no escoltes
4.No respondre a les preguntes o fer-ho amb monosíl·labs
5.Evitar el contacte físic i visual
6.No acudir a esdeveniments socials o desfer plans als quals ja s'estava compromès
7.No mostrar afecte cap als sentiments de l'altra persona, com el dolor o el patiment


Així doncs, aquestes són algunes de les situacions que pots haver viscut en el teu dia a dia, tant en relacions de parella com d'amistats. Aquest és un comportament tòxic que, cal ser-ne conscient i fer el possible per evitar-lo.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: