Què és el moviment «self-partnered»?

per Redacció, el 9 de desembre de 2020 a les 10:53

Al llarg dels anys la percepció sobre estar solter/a ha anat canviant i cada vegada hi ha més persones que parlen de la importància de desmitificar i eliminar estigmes sobre la solteria. Aquesta qüestió va adquirir més visibilitat l'any passat quan l'actriu anglesa Emma Watson va oferir una entrevista on explicava que, en arribar als 30 anys, havia començat a sentir pressió sobre la seva vida sentimental. Comentava, però, que ella estava molt feliç estant soltera en aquell moment i que considerava que estava "self-partnered", és a dir, en una relació amb ella mateixa.


happy emma watson GIF

Ella, però, no ha estat l'única que ha volgut parlar de la solteria de manera positiva aquests últims anys. Algunes celebrities s'hi han sumat, com és el cas de l'Ariadna Grande amb la seva cançó "Thank you, next", on explica com totes les seves exparelles li han aportat coses que ara posa en pràctica en la relació més important de la seva vida: la seva amb ella mateixa. Així mateix, la cantant Selena Gómez també explica a la seva cançó "Lose you to love me" la importància d'acabar una relació tòxica per aprendre a estimar-se.


A banda d'aquests, hi ha exemples anteriors. El 2016 va sorgir una tendència a Instagram en la que les dones penjaven fotografies on ensenyaven un anell amb una pedra brillant i l'acompanyaven amb #selflovepinkyring. Aquesta tendència pretenia reivindicar la solteria i la importància d'estimar-se a una mateixa, un acte molt necessari, però no sempre senzill. Et deixem amb una sèrie de consells que t'ajudaran a cuidar la teva autoestima.

1.Destrueix la teva veu crítica


Evita qualsevol pensament destructiu cap a tu mateix/a i reemplaça aquests pensaments per altres de positius que et facin sentir millor. 

2.No busquis l'aprovació dels altres


Quan prenguis decisions, fes-ho segons el teu criteri, no segons el de la gent que t'envolta. Deixa d'actuar perquè els altres estiguin satisfets amb el teu comportament i fes allò que a tu et faci feliç.

3.Autoafirmacions


Les afirmacions com "m'agrado a mi mateix i m'aprecio totalment" ajudaran a desenvolupar la teva autoestima. Repeteix les que consideris més importants diverses vegades al llarg del dia. Pot semblar un fet sense importància, però té més impacte del que et penses.

4.Fes esport


Fent exercici s'alliberen endorfines i es genera una sensació de benestar. T'ajudarà a reduir l'estrès i millorar el teu estat d'ànim i, per tant, l'autoestima.

5.Socialitzar


Les persones que ens envolten ens donen suport emocional. Ens ajuden, ens diverteixen i ens fan aprendre coses. En definitiva, ens aporten felicitat.

6.Fes una llista amb els teus èxits


A vegades pensem que no podrem aconseguir els nostres objectius. Amb una llista que et recordi tot el que creies que no aconseguiries i que has aconseguit, recordaràs que pots arribar allà on et proposis.

7.Fes una llista amb les teves qualitats positives


Han de ser com a mínim 10 qualitats. Si no saps quines posar pots demanar ajuda als teus amics/gues. T'ajudarà a enfocar-te en aquells aspectes positius i fer que els negatius passin a segon pla.

Jimmy Fallon Lol GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

8.Fixa't objectius assumibles


Es tracta de deixar d'intentar aconseguir coses impossibles. És millor marcar-te petits objectius assolibles, així et sentiràs bé cada vegada que n'aconsegueixis un i la teva autoestima pujarà.

9.Cuida el llenguatge no verbal


Les expressions facials i la postura poden fer que tinguis una autoestima més elevada. Intenta somriure i col·locar-te en postures d'expansió (amb els braços oberts, esquena recta...), ja que t'ajudaran a sentir-te més feliç.

10.Canvia les expectatives per gratitud


Centrar-te en el present i oblidar-te del futur, és essencial per ser feliç. Per tant, gaudeix de la vida i sigues conscient de tot el que tens. Deixa de banda totes les teves expectatives de futur i comença a estar agraït per tot el que t'envolta.

Thanks Thank You GIF by Tinashe
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: