Logotip de Adolescents.cat

Com ens condiciona la primera vegada? Això és el que diu un estudi

per Redacció, el 11 de desembre de 2020 a les 10:37
La primera vegada condiciona la nostra vida sexual. Així ho assegura un estudi dut a terme per les universitats de Tennesse i Mississippi i publicat a la prestigiosa revista The Journal of Sexual Medicine. 

Per arribar a aquesta conclusió, els investigadors van entrevistar més de 300 persones i els fan fer preguntes relacionades amb les seves primeres experiències sexuals i també amb les seves experiències actuals. Després d'analitzar els resultats, es va observar que aquelles persones que havien tingut una primera vegada agradable –amb tendresa i connexió- gaudien d'una vida sexual satisfactòria en l'actualitat. Per contra, aquells individus que havien qualificat la seva primera experiència com a negativa, presentaven més signes de "depressió sexual". 


Love Kiss GIF - Love Kiss - Descubre & Comparte GIFs

Això, però, no vol dir que una "mala" primera vegada converteixi la resta d'experiències que tinguem en dolentes. El que cal tenir en compte, és que aquest tipus de moments ens marquen i és important que ens sentim preparats/des i còmodes a l'hora de perdre la virginitat.

Consells sobre la primera vegada

Així ho asseguren les sexòlogues del Consultori d'Adolescents.cat, les quals, en resposta a algunes de les vostres preguntes sobre virginitat, aconsellen: 

"El més important és que estiguis segur/a de la decisió, que estiguis còmode amb la persona amb qui faràs aquest pas, que sentis la confiança amb ell/a per dir-li en qualsevol moment que vols parar si vols parar. I sobretot que no esperis que sigui meravellós, és la primera vegada, i per tant, estaràs nerviós/a, voluntàriament o involuntàriament, per tant el cos possiblement estarà tens.

Si veieu que no entra no forceu, jugueu amb altres coses, estimuleu-vos i passeu una bona estona, i potser un altre dia va millor. No és una obligació, per tant, calma i sense pressió".

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: