«Em van afegir a un grup d'Instagram, em van oferir com a prostituta i anaven discutint què em farien»

per Elvira Vilardell, el 11 de desembre de 2020 a les 13:47
"El març passat, els primers dies de confinament, vaig veure que m'havien afegit a un grup d'Instagram. En la conversa, on hi havia fotos meves, em presentaven com una prostituta i anaven dient el que em farien. Hi havia un compte fals que feia les preguntes i un noi que li contestava. No estaven sols, també hi havia altres persones, però cap d'elles participava". La Lena Farré, de 17 anys, descriu amb aquestes paraules la situació d'assetjament que va viure mesos enrere i que fa pocs dies s'ha tornat a repetir. 

"La setmana passada, estava a classe, i vaig tornar a veure que m'havien afegit a un grup similar on hi havia gent del meu institut. El compte que interactuava era diferent, però podria ser que fos el mateix que el primer cop", explica a Adolescents.cat. A la conversa, de nou, la tractaven de prostituta i li feien comentaris sexuals com els que podeu veure en els tuits que ha publicat. 

 


La Lena ha decidit tornar a explicar el seu cas públicament –ja ho va fer mesos enrere- perquè les persones que assetgen prenguin consciència i perquè les denúncies que ha interposat no quedin en res. 

La jove ha portat els dos casos a comissaria, però lamenta que en la primera ocasió restessin importància al que li estava passant. "Quan vaig acudir els Mossos per primera vegada la resposta va ser que ho denunciés a Instagram. Vaig sentir que tractaven el meu cas amb menyspreu i no vaig saber res més de la denúncia, va quedar en l'oblit", comenta a Adolescents.cat. 

Aquest segon cop, però, assegura que el tracte que ha rebut per parts dels Mossos ha estat professional i que li han promès investigar i mantenir-la informada sobre la seva denúncia.

I què diria la Lena a les persones que assetgen o presencien aquest tipus de situacions? "Els hi diria que si mai presencien una situació similar no callin, ho intentin aturar i no segueixin el corrent a les persones que estan assetjant. Que reaccionin, que no ho deixin passar i que no s'ho prenguin com una broma".

Com actuar pateixes violència a través de les noves tecnologies? 

Els Mossos d'Esquadra recomanen: 

 No et sentis culpable: recorda que tu no podies saber les males intencions de l'assetjador. Per tant, l'únic que està cometent un delicte, l'únic culpable, és l'assetjador. 

 No destrueixis les proves de l'assetjament: converses, correus, fotos. És important conservar aquestes proves perquè li serveixin a la policia per trobar l'assetjador i demostrar el delicte. 

 Demana ajuda a una persona adulta. 

 Pren mesures legals. Denuncia. Col·labora amb els teus pares o amb una persona adulta de confiança a l'hora de posar la denúncia. Això és important per posar fi a la situació d'assetjament.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: