9 notícies bones que ens ha deixat aquest 2020

per Redacció, el 1 de gener de 2021 a les 06:00

Aquest any 2020 ha estat un any ple d'esdeveniments que ens han marcat i que de ben segur tots recordarem. I és que, encara que la major part de les vegades les notícies no hagin estat agradables, durant aquest 2020 també han succeït coses positives. Per aquest motiu, des de Vogue han volgut recopilar alguns dels titulars i notícies més inspiradores que s'han publicat:


1.Existeix un nou super enzim que descompon el plàstic.


Un equip de científics estatunidencs han dissenyat un nou super enzim capaç de descompondre el plàstic d'un sol ús i desintegrar-lo en unes hores en comptes d'en segles. L'han anomenat PETase i s'ha desenvolupat gràcies a un insecte que menja plàstic descobert al Japó l'any 2016. Aquest pot descompondre el termoplàstic més comú en uns pocs dies.


2.Alguns animals poc comuns i pràcticament extingits han tornat.


Alguns dels animals que han tornat han estat les tortugues de Tunísia, que estan superant les expectatives que es tenien a causa de l'escalfament global, la contaminació causada per plàstic i la pesca excessiva. A més, les balenes blaves en perill d'extinció van ser vistes per investigadors a la regió antàrtica i els llops de Colorado també han tornat i estan millorant la biodiversitat gràcies a programes de reintroducció.
 

3.Les energies renovables han crescut arreu del món.


S'ha pronosticat que l'energia verda està en camí de desbancar el carbó com a principal font d'energia l'any 2025. A més, cada vegada hi ha un nombre major d'alternatives a les energies ecològiques disponibles per les llars i empreses.

4.Un home de 99 anys va recaptar 33 milions de lliures per la sanitat pública anglesa.


Un veterà de guerra britànic conegut com a Capità Tom va intentar recaptar 1.000 lliures per la sanitat pública britànica i va acabar recaptant 33 milions.

5.La moda basada en l'economia està creixent.


Segons un informe d' Ellen MacArthur Foundation sobre economia circular i recuperació en temps de Covid-19, el 71% dels consumidors han mostrat interès per la roba de segona mà i el 54% dels líders del món en roba sostenible han informat sobre un ascens d'interès en pràctiques ecològiques per part dels consumidors a l'inici de la pandèmia.

6.S'ha produït un gran avenç en la lluita per acabar contra la mutilació genital femenina.


La mutilació genital femenina va ser criminalitzada al mes de maig a Sudan. Aquesta pràctica pot provocar hemorràgies greus, infeccions, complicacions en els parts i augmentar el risc de mort dels recents nascuts. 
 

7.La campanya mundial contra la pobresa menstrual ha estat un èxit.


Gràcies al treball de joves activistes com Amika George, fundadora de l'organització sense ànim de lucre Free Periods, els productes sanitaris gratuïts ara estan disponibles per les noies i persones que ho necessitin al Regne Unit.

8.S'ha legalitzat el matrimoni igualitari en diversos països.


El mes de febrer es va celebrar el primer matrimoni entre persones del mateix gènere a Irlanda del Nord i al maig es va legalitzar el matrimoni igualitari a Costa Rica, convertint-se en el primer país centreamericà en fer-ho. A Tailàndia es va aprovar una Llei d'Unions Civils al mes de juliol i, a més, també serà possible que dues persones del mateix gènere puguin adoptar nens.

9.Les teràpies de conversió han estat prohibides a diversos països.


Aquest tipus de teràpies tractaven les orientacions no heterosexuals com a malalties i buscaven canviar la sexualitat o la identitat de gènere de les persones LGTB+ mitjançant mètodes considerats perillosos. Aquestes han estat prohibides a Alemanya, Albània, Ciutat de Mèxic i a l'estat estatunidenca de Virgínia.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: