8 preguntes que no has de fer en una primera cita

per Redacció, el 25 de desembre de 2020 a les 06:00

A l'hora de tenir primera cita amb algú, i si generalitzem, podem dir que  hi ha dos tipus de persones: aquelles qui tenen facilitat per generar una conversa interessant i aquelles a qui els nervis els solen jugar una mala passada. El que sabem segur és que, siguis com siguis, en aquestes situacions el que intentes és treure la teva millor versió i per això et compartim una sèrie de preguntes que s'han d'evitar en una primera cita, segons els experts:


1.Per què ho vas deixar amb la teva última relació?


Segons els experts, mencionar relacions passades pot espatllar una primera cita. S'aconsella deixar aquest tipus de comentaris per més endavant, ja que fer preguntes massa personals sobre altres relacions pot fer que la persona se senti observada. A més, aquesta pregunta és problemàtica per dos motius: perquè la teva cita probablement no serà sincera sobre el tema i perquè el que va passar forma part dels seus records, i no del present, que és on esteu ara.


2.Per què no tens parella?


Tot i que pot semblar una pregunta inofensiva i pot estar feta amb una intenció d'elogi, probablement a l'altra persona no li semblarà apropiada. A més, cal tenir en compte que no hi ha res dolent en el fet de no tenir parella i que no tothom té com a objectiu tenir-ne una.

3.Sempre et maquilles tant o sempre vas tan arreglat/da?


Fer preguntes sobre l'aparença física de la persona no és més convenient en una primera cita. De fet, es recomana evitar dir res sobre el físic de la teva cita a no ser que sigui un elogi directe i inofensiu. 

4.Busques una relació seria?


Alguns experts recomanen no preguntar sobre relacions a llarg termini en aquesta situació. En general, a ningú li agrada que li preguntin si està buscant una parella estable en una primera cita, ja que és massa aviat per decidir-ho. Tot i això, s'aconsella que si és el cas contrari i el que s'està buscant és un passatemps, sí que seria convenient aclarir-ho.

5.Amb quantes persones has mantingut relacions sexuals?


Sigui quina sigui la resposta, probablement aquesta pregunta farà sentir incòmode a l'altra persona, ja que se sentirà jutjada. A més, encara que la química sexual és una cosa que se sol tenir en compte en una primera cita, mostrar autocontrol sobre el tema pot fer-te més interessant.

6.Quants diners guanyes?


La feina sol ser un tema de conversa durant una primera cita, però preguntar sobre els diners que guanya pot resultar intrusiu. A més, és una dada irrellevant i pots semblar una persona oportunista i que només estàs interessat/da en aquella persona pel que pot fer per tu.

7.Què et semblo?


Fer preguntes sobre què pensa l'altra persona sobre el teu físic i fer-ho de manera directa pot espatllar la primera cita. Intenta, doncs, no fer preguntes sobre el teu aspecte, ja que l'altra persona pot tenir la impressió que busques a algú que et doni seguretat perquè et falta confiança en tu mateix/a.

8.Quin ha estat el moment més vergonyós de la teva vida?


Aquestes preguntes més intimes poden sorgir en el moment en què dues persones connecten. Tot i això, pot ser que es passi a aquests temes massa aviat i, encara que tu ja hagis agafat la confiança per explicar aquest tipus de coses, podria ser que l'altra persona necessiti més temps.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: