Confinament comarcal i bars tancats després de dinar: noves restriccions del Govern per Nadal

Les mesures s'aplicaran des del 21 de desembre i fins a l'11 de gener

per Andreu Merino / Jordi Velert, el 18 de desembre de 2020 a les 09:44
Del 21 de desembre fins a l'11 de gener Catalunya aplicarà un confinament comarcal i reduirà l'horari d'atenció al públic de bars i restaurants, que hauran de tancar després de dinar. Són les dues principals mesures anunciades aquest divendres pel Govern.

A contiuació us fem un resum de les noves normes anunciades per les autoritats:



 Quan es comencen a aplicar les noves mesures?
- Entren en vigor el 21 de desembre i duraran, com a mínim, fins l'11 de gener.


 Mesures de mobilitat
- El confinament comarcal ja no s'aplicarà de divendres a dilluns com fins ara sinó cada dia.
- L'excepció seran els desplaçaments per visitar familiars i la possibilitat que les bombolles de convivència vagin a la segona residència o a una destinació fixa com un hotel o una casa rural.
- Es manté el confinament perimetral de Catalunya i només es podrà sortir del territori per visitar familiars o "persones properes".
- El toc de queda també es manté fins a les deu de la nit, a excepció dels dies 24 i 31 de desembre, quan s'ampliarà fins a la una de la matinada i de la Nit de Reis, quan s'ampliarà fins a les onze de la nit.

 Reunions i trobades
- Les trobades i reunions des del 21 de desembre a l'11 de gener haurà de ser de màxim sis persones, excepte el 24 a la nit, Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any, Any Nou i Reis, quan s'ampliarà a deu persones. Això sí, amb la limitació d'ajuntar un màxim de dues bombolles de convivència.

 Bars i restaurants
- Els bars i restaurants no hauran de tancar però veuen reduït el seu horari d'obertura. Podran obrir per servir esmorzars de dos quarts de vuit del matí a dos quarts de deu i per servir dinars des de la una a dos quarts de quatre.
-Es podran servir sopars per emportar de set a deu de la nit si el client el va a buscar i fins a les onze si es porta a casa.

 Activitats culturals
Es mantenen les condicions actuals, d'aforament del 50% sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: