Logotip de Adolescents.cat

Així és el noi que fa 5 anys que no es dutxa

per Redacció, el 18 de desembre de 2020 a les 12:55
Aquesta és la història d'en James Hambling, un professor de la Universitat de Yale que fa 5 anys que no es dutxa. El seu experiment va començar promogut per la curiositat: sabia que històricament l'ésser humà no es banyava amb sabó i volia comprovar que li passava al cos en deixar de banda els productes higiènics.

"La majoria de la gent no va tenir accés a l'aigua corrent fins als últims 100 anys, només la reialesa podia gaudir d'aquest privilegi, les altres persones, anaven al riu i poc més", comenta l'expert en medicina preventiva a la BBC. És per això que va decidir posar-se a investigar partint d'una premissa: pot l'home modern viure sense dutxar-se?


En l'entrevista detalla que el seu procés va ser gradual, va començar a utilitzar menys gel i menys xampú, després va banyar-se amb menys freqüència i al final va allargar els lapsus de temps entre dutxa i dutxa. Recorda que al principi trobava a faltar aquesta pràctica, ja que sentia que feia pudor i tenia la pell grassa, però al final aquesta sensació li va acabar passant.

 

La seva experiència es pot conèixer amb més detall al llibre titulat 'Clean: The new experience of skin', publicat fa poc. "L'olor dels cossos és producte dels bacteris que viuen a la nostra pell i s'alimenten de les secrecions olioses de la suor i les glàndules sebàcies que estan en la base dels nostres fol·lícules pilosos. En aplicar sabons a la pell i cabells cada dia el que fem és alterar l'equilibri dels olis propis de la pell i bacteris que viuen en ella". Així que si prens la decisió de deixar-te de dutxar, no faràs pudor, simplement no faràs olor de productes i desprendràs una olor pròpia, assegura aquest professor de Yale.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: