Sabies que l'època de Nadal és quan més ruptures amoroses hi ha? T'expliquem els motius

per Redacció, el 23 de desembre de 2020 a les 12:19

El desembre és el mes on es produeixen més ruptures sentimentals. De fet, l’11 de desembre és el dia de l'any on ho deixen més parelles, segons un estudi realitzat a través de dades de Facebook. A més, les dades del Servei d'Estadística del Consell General del Poder Judicial confirmen que després de les festes de Nadal augmenten les demandes del divorci.


L'època de Nadal implica la presència d'una gran pressió social que pot incomodar a algunes parelles. És un període en què cal escollir on passar les festes i que dóna peu a la formalització de la parella, un pas que no tothom està preparat per fer. Dos experts de la UOC expliquen a RAC1 que alguns dels motius pels quals les relacions de parella es compliquen durant els mesos de Nadal són els següents:

1.Por a establir vincles amb la família de l'altra persona

 

Algunes parelles comencen a sentir que no estan preparades per afrontar un període intens de vida familiar amb l'altra persona i precipiten la decisió de trencar la relació. El motiu principal pot ser que en realitat se senti que la relació no té cap futur i que, per tant, no hi ha cap necessitat de vincular-se amb la família de l'altra.

2.Simbolització de passar Nadal separats

 
En cas de les relacions llargues, algunes parelles decideixen acabar amb la relació abans de Nadal per tal de facilitar el procés de desvinculació. En alguns casos sembla que la relació està molt deteriorada i que no val la pena forçar aquests moments en família. A més, pot ser un bon moment per comunicar la ruptura als familiars.

3.Període de reflexió

 
Per a moltes persones, les vacances de Nadal són un període de reflexió que pot desencadenar una ruptura. Algunes persones aprofiten l'any nou per fer propòsits i un d'aquests pot ser començar l'any amb una nova vida. 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: