6 maneres de demostrar a algú que l'estimes

per Redacció, el 8 de gener de 2021 a les 08:55

El contacte físic és important per a les persones. Una carícia, un petó, agafar-nos les mans... són gestos reconfortants. La pell és l'extensió del sistema nerviós i les percepcions tàctils es tradueixen en estats fisiològics del cervell que aporten benestar i fan que el contacte de pell amb pell sigui una font de salut. A causa de la pandèmia de la Covid-19, però, aquests actes s'han vist limitats i només podem tenir contacte físic amb el nostre cercle bombolla. Tot i això, ara més que mai és necessari sentir-nos estimats. Per aquest motiu, us compartim altres maneres per demostrar a algú que l'estimes:


1.Petits detalls

 
Els petits detalls com portar-li aquella xocolatina que saps que li encanta o simplement enviar un missatge bonic, fan que l'altra persona se senti estimada. No cal fer un regal caríssim sinó que amb el simple fet de fer saber a la persona que has pensat en ella ja pot aportar una sensació preciosa.


2.Paraules

 
Demostrar l'estima amb paraules pot resultar molt difícil per algunes persones. Ningú ens ha ensenyat a expressar les nostres emocions, ja que l'educació emocional ha estat durant molts anys absent a les escoltes. De fet, moltes vegades les persones emocionals es perceben com les més dèbils quan, en realitat, és precisament al contrari. S'ha de ser fort i valent per exposar les teves emocions i és la gent dèbil qui es tanca per por al rebuig. Una psicòloga explica que si sabem que una persona necessita una abraçada i no li podem fer, li podem dir que li faríem l'abraçada i, en certa manera, és com si la rebés.

3.Preocupació i interès

 
Preocupar-se per la persona i estar atents és una altra manera de demostrar l'estima. Aquest interès es pot demostrar amb un simple "com ha anat el dia?" o prestant atenció al que t'explica i enrecordant-te dels moments importants. I, si tens mala memòria, pots apuntar-t'ho al calendari! Les coses naturals i espontànies estan sobrevalorades i no passa res si necessites apuntar-te un recordatori de coses personal igual que fas amb les professionals.

4.Fer la vida fàcil

 
Facilitar-li la vida a algú pot ser un gest molt agraït. Si veus que una persona està angoixada o estressada, actes com fer-li el dinar o fer-li la compra el pot ajudar a tenir menys feina i relaxar-se. No es tracta de fer-ho constantment, ja que si una persona s'ocupa de les teves responsabilitats al final ho deixaràs de valorar.

5.Ser-hi

 
A vegades, quan algú els expressa els seus problemes, és difícil saber si el que necessita que l'escoltem o que li donem consell. Si el que vol és ser escoltada i el que fas és dir-li el que tu faries, pot sentir-se sola. Si pel contrari, el que necessita és un bon consell i l'únic que fas és escoltar-la i donar-li suport, tampoc li servirà. Per aquest motiu el millor és preguntar-li què necessita i així fer que se senti recolzada.

6.Diversió

 
Fer coses per animar a l'altra persona i fer que se li dibuixi un somriure a la cara és una bona manera de fer-li veure que l'estimem. Hi ha persones que demostren l'interès a través de l'humor i que només es comporten així amb les persones que consideren especials. És un acte que cal apreciar.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: