Les teories conspiratives més sorprenents

per Redacció, el 13 de gener de 2021 a les 10:09

Les teories conspiratives han existit des de sempre, però al segle XXI han augmentat arran de l'expansió d'Internet. Aquestes teories solen aparèixer després d'un succés catastròfic o poc habitual, com ha estat el cas de la borrasca Filomena que ha provocat una gran nevada. Les xarxes socials s'han omplert de vídeos on la gent afirmava que la neu era plàstic i mostraven com, en cremar-la, es quedava de color negre.

   
Arran de la viralització d’aquests vídeos, els experts han volgut compartir el seu coneixement i explicar per què la neu no es desfà quan li apropem foc.

 
Així doncs, les conspiracions són utilitzades per donar resposta a fenòmens que no entenem i pràcticament totes són falses. A continuació te n'expliquem algunes de les més curioses:

1.La terra és plana

 
Els grecs van ser els primers a sostenir que la terra té forma de globus al s.VI a. C. i Eratòstenes va calcular la seva circumferència a través de la trigonometria. Però tot i això, una enquesta realitzada per YouGov ha revelat que el 2% dels estatunidencs estan convençuts de què la terra és plana i que un 5% té dubtes sobre aquesta qüestió. De fet, a finals d'abril del 2020, es va celebrar la Primera Convenció de la Terra Plana a Europa. Les persones que dubten d'aquesta teoria també creuen que tot el que publica la NASA és fals i que, per tant, l'home no ha viatjat mai a l'espai ni ha visitat la lluna.

2.Els Beatles mai van existir

 
Hi ha qui pensa que realment The Beatles mai van existir com a tal, sinó que els components del grup anaven canviant i que mai eren els mateixos. De fet, va passar una cosa semblant amb el grup The Residents, ja que es deia que estava format per diversos components del grup The Beatles i dels Rolling Stones. 

3.Hitler va sobreviure a la II Guerra Mundial i va fugir a Llatinoamericà

 
Tot i que els rumors sobre que Hitler segueix viu circulen des de l'any 1960, aquesta creença va agafar força a l'octubre de l'any passat, quan la CIA va publicar un informe on es mostrava la imatge de dos homes. Un d'ells lluïa el característic bigoti del Führer i a l'epígraf hi havia escrit: "Adolf Schrittelmayor, Tunga, Colombia, América del Sur, 1954".

4.Els dinosaures van ajudar a construir piràmides

 
Vince French, un pastor evangelista i director d'una escola creacionista a Malta, va assegurar a un article de Malta Today que en el llibre bíblic de Job es menciona que els dinosaures van ajudar a construir piràmides. De fet, la web Maestro Viejo va concloure que l'any 2013 es va descobrir una col·lecció de papirs en els quals es relatava que les piràmides de Gaza van ser construïdes amb dinosaures.

5.La falsa Melania Trump

 
Una de les conspiracions més curioses sobre Trump és que la seva dona Melania és una doble contractada perquè aparegui en públic, sempre submisa i al seu costat. Aquesta teoria ha sigut molt seguida a Twitter i s'han fet molts memes. Fins i tot l'escriptora Lucia Etxebarria ha volgut fer humor sobre el tema:
 

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: