​10 pel·lícules catalanes que val molt la pena veure

per Adolescents.cat, el 27 d'abril de 2021 a les 06:00
Ara que han estat els Oscars, hem volgut fer un homenatge a les pel·lícules catalanes, ja que aquí també es fa bon cinema. Us hem fet un recull de films que van ser aclamats per la crítica.

1.Herois (2010)


Un jove publicista exitós es dirigeix cap a una important reunió de negocis. Pel camí es troba amb una noia que viatja només amb una motxilla. Es retrobaran després de molt de temps i junts reviuran la seva millor època, la seva infància. Els seus amics, el seu primer amor, la seva primera aventura... Durant aquest viatge el jove es plantejarà el seu estil de vida i el perquè està sol.


2.Pa negre (2010)


Durant els anys de la postguerra, en una zona rural catalana, l'Andreu i la seva família republicana troben un dia al bosc uns cadàvers d'un home i el seu fill. Les autoritats sospiten que l'autor dels crims és el pare de l'Andreu i ell, per exculpar al seu pare intenta trobar el verdader autor dels fets.

3.La innocència (2019)


La Lis és una adolescent que somia en convertir-se en una artista de circ i sortir del seu poble. És estiu i es passa les hores al carrer amb les seves amigues i el seu xicot, alguns anys més gran que ella. Tot i que això últim ho manté en secret perquè no se'n assabentin els seus pares. Un cop passat l'estiu la Lis descobreix que està embarassada.

4.Júlia ist (2017)


Abans d'anar-se'n a Berlín d'Erasmus el futur de la Júlia, estudiant d'arquitectura estava molt clar. Un cop a la capital alemanya i completament sola se n'adona que no es coneix tan bé a si mateixa com creia i el seu futur es torna cada cop més borrós. A part de somiar en construir edificis, la Júlia haurà de reconstruir-se a ella mateixa i també construir una nova vida a Berlín.

5.Barcelona, nit d'estiu (2013)


Sis històries d'amor i Barcelona com a punt de partida. La nit del 18 d'agost el cometa Rose va creuar el cel de la ciutat comtal oferint un espectacle únic que no tornarà a repetir-se en segles. Xiuxiuejos, declaracions d'amor, plors i adéus marquen les sis històries d'amor que ens explica el film.

6.Barcelona, nit d'hivern (2015)


La nit de Reis sempre ha estat màgica per a tots. El 2015 alguns personatges viuen històries d'amor romàntiques, esbojarrades i, en algunes ocasions, agredolces.

7.Estiu 1993 (2017)


Explica la història de la Frida, una nena de sis anys que afronta el seu primer estiu amb la seva nova família adoptiva després de la mort de la seva mare. En un entorn rural la nena s'haurà d'adaptar a la seva nova vida.

8.10.000km (2014)


L'Àlex i en Sergi són una parella que viu a Barcelona i està disposada a fer un pas més: tenir un fill en comú. Però, inesperadament, l'Àlex aconsegueix la beca dels seus somnis per cursar un màster a los Àngeles. Això obligarà a la jove parella a viure una relació a 10.000 km de distància que segur que portarà conseqüències. 

9.Salvador (2006)


El 2 de març de 1974 el jove anarquista Salvador Puig Antich, militant del 'Movimiento Ibérico de Liberación' es va convertir en l'últim pres polític executat a Espanya per mitjà del 'garrote vil'. Aquesta és la seva història i també la de la seva família, companys i advocats per evitar la seva execució.

10.Les distàncies (2018)


Olívia, Eloi, Guille i Anna viatgen a Berlín per visitar al seu amic Comas que fa 35 anys. Aquest no els rep com ells esperen i durant el cap de setmana la seva amistat es posa a prova. Junts descobriran que el temps i la distància poden canviar-ho tot.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: