L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha conclòs aquest gener
que el consum de cuc de la farina (Tenebrio molitor larva) per part d'éssers humans és apte.
En qualsevol cas,
es tracta d'una recomanació, el que significa que el consum d'aquest insecte encara no està aprovat a la Unió Europea. La qüestió passarà ara a la taula dels estats membres. Els experts del Comitè Permanent de Plantes, Animals, Aliments i Pinsos hauran de votar a favor d'autoritzar la seva comercialització en un termini de set mesos.
L'aliment per al qual s'ha sol·licitat
autorització és el conegut com a cuc de la farina, que es deshidrata per presentar-lo en la seva forma d'insecte o en pols, amb l'objectiu que sigui consumit com a snack o com a ingredient per a altres aliments. Els seus principals components són proteïnes, greix i fibra.
Els experts de l'EFSA han conclòs que el consum d'aquest insecte "no és perjudicial des del punt de vista nutricional".
A més, els estudis sobre la seva toxicitat han revelat que "no hi ha problemes de seguretat". Així doncs, d'aquí poc, podríem trobar aquest insecte a les botigues i en plats als restaurants.