Logotip de Adolescents.cat

10 professions que marcaran el futur

per Adolescents.cat, el 2 d'abril de 2021 a les 06:00
Els temps canvien i potser algunes professions ja no seran com les hem conegut de petits. Segons els experts, aquests són els perfils professionals que marcaran els pròxims anys.


1.Desenvolupadors de software


Es preveu que durant els pròxims anys, amb l'era de la digitalització, siguin un dels professionals més ben valorats del mercat laboral, ja que són els encarregats de crear nous sistemes per a fer-nos la vida més fàcil. I no només això, sinó que també modifiquen sistemes existents per a millorar-los i fer-los més atractius pels usuaris. 

2.Creadors de continguts


Si bé és un fenomen que va sorgir ja fa anys, es preveu que en la pròxima dècada els instagramers, youtubers...es converteixin en un referent per a tots els adolescents del món. De fet, es creu que els anuncis "clàssics" desapareixaran ja que cada cop més marques estan optant per fer la seva publicitat a través de col·laboracions amb influencers.
Dulceida - Page 41 -

3.'Coach'


Es preveu que existeixin coach per a tot, també per ajudar als futurs estudiants a preparar les seves carreres. Actualment, ja hi ha escoles per aquesta formació específica on donen eines per ajudar en el desenvolupament emocional i professional de diverses àrees.

4.'Big Data Analyst'


Aquests professionals són els encarregats d'analitzar la informació procedent d'un sistema d'internet que pot influir en una empresa per tal de millorar el seu contingut i així obtenir més bons resultats. És, doncs, un perfil clau en els negocis del futur. 

5.'Comunity manager'


Com sabeu, són els professionals responsables de gestionar les xarxes socials d'una empresa/institució amb la finalitat de millorar el posicionament de la marca i la seva reputació.
Tot i que aquesta professió ja fa anys que creix, es preveu que segueixi a l'alça ja que cada dia hi ha més empreses que aposten per una bona estratègia a les plataformes socials. 
Diferencia entre community manager y social media manager - Internet  República

6.Gestor de residus


Tot i l'esforç de moltes persones durant anys per reciclar, els residus segueixen augmentant. Per això és clau una professió específica que s'encarregui de gestionar aquesta problemàtica i aconsegueixi allargar l'ús dels productes.

7.Arquitecte i enginyer 3D


Tot i que la funció d'aquestes professions no canviarà, farà un gir cap a la tecnologia permetent així que, amb l'ajuda del 3D, el client pugui veure una aproximació del que serà la seva casa o projecte més acuradament. De fet, hi ha molts professionals que ja ofereixen aquest servei.

8. Genetista


Una professió que seguirà en alça en els propers anys i que serà clau per detectar malalties i actuar preventivament.

9.Gestor de talents


Aquest professional és l'encarregat d'identificar dins d'una empresa cada un dels punts fort i dèbils dels i les treballadors/es per potenciar així la seva projecció i fer que el negoci sigui més funcional a l'hora de designar càrrecs o promocionar personal. Cada cop hi haurà més empreses que demandaran aquest perfil.

10.Cuidadors


És una de les professions que probablement no desapareixerà mai, ja que és molt poc probable que la tecnologia, per molt acurada que sigui, pugui substituir algú que fa cures especialitzades.I és que, a banda de la part tècnica, existeix una part humana i sentimental que una màquina mai seria capaç de substituir.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: