Per què molta gent està compartint imatges amb els llavis pintats de vermell?

per Redacció, el 19 de gener de 2021 a les 12:41

Molta gent està compartint imatges pintat-se els llavis de vermell, però...Per què? Es tracta d'un símbol de denúncia arran del comentari masclista que el polític portuguès André Ventura va fer contra la seva contrincant Marisa Matías. El diputat la va comparar amb una "nina" i es va riure d'ella per portar els llavis de to vermellós. 


Com a reacció a aquest comentari sexista, moltes dones i també homes s'han volgut sumar al moviment  #VermelhoEmBelem per mostrar el seu suport a la candidata Marisa Marías, eurodiputada del Bloco de Esquerda.

Entre les més de 17.000 publicacions que ja apareixen amb el hashtag, se n'hi troben algunes de destacades com la d'Irene Montero, la ministre de Sanitat que també ha volgut compartir la seva foto amb els llavis pintats amb un petit text:

 

Altres persones influents també han volgut mostrar el seu suport:
 
I, finalment, Marisa Matías ha mostrat el seu agraïment pel suport rebut a la televisió portuguesa, on ha declarat que "l'insult que André Ventura va fer a les dones no diu res sobre les dones, però ho diu tot sobre aquest home".
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: