Què és la solosexualitat?

per Adolescents.cat, el 22 de gener de 2021 a les 08:31
Cada cop més persones expressen que la seva opció preferida en el terreny sexual és la masturbació, fins i tot quan tenen parella. Aquesta pràctica es coneix com a “solosexualitat” i fa referència a escollir com a primera opció sexual i desitjada, la masturbació. Les persones que es declaren solosexuals expliquen que per a elles la masturbació és més còmoda i satisfactoria en comparació a altres pràctiques sexuals compartides.

Com explica la sexòloga Núria Jorba a La Vanguardia, “el positiu de lal masturbació és que afavoreixes l’autoconeixement corporal, aprens a gaudir de la teva sexualitat i aquest aspecte és bàsic per poder compartir a posteriori la sexualitat amb algú”.


L’experta afegeix que “el problema comença quan la masturbació deixa de ser una opció, una alternativa més de gaudi i es converteix en l’única pràctica sexual excloent la possibilitat d’estar amb algú”. Així doncs la solosexualitat es converteix en una via de protecció per evitar relacionar-te amb l’altra persona.

Núria Jorba explica quines són les principals raons de la solosexualitat:



1. Fracàs previ

Pot ser que haguem tingut una experiència sexual compartida que ha sigut traumàtica en algun sentit i això ens impedeix tornar a tenir relacions compartides amb naturalitat i tranquil·litat.

2. Inseguretat

Els problemes d’autoestima ja siguin per complexes físics, falta d’experiència, etc. també poden causar inseguretat que no ens deixi tenir relacions sexuals compartides.

3. Malestar o disfunció sexual

Si tens alguna disfunció sexual com pot ser dolor, vaginisme, etc. també pot ser que evitis tenir relacions sexuals compartides. Alhora pot ser un tema psicològic, per autopressionar-nos a cumplir unes expectatives molt poc realistes.

4. Individualisme

Un dels altres problemes és que cada vegades som més individualistes i ens costa dedicar temps de qualitat a altres persones.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: