6 lliçons que ens ha ensenyat Sex Education

per Redacció, el 21 de gener de 2021 a les 12:52

Sex Education ha estat una sèrie que ha trencat amb tots els tabús del sexe i que s'ha convertit en una de les millors comèdies de Netflix. Al llarg de les dues temporades s'ha parlat de temes com l'avortament, la intimitat sexual o la masturbació i, fins i tot, temes com el consentiment o l'assetjament, utilitzant un llenguatge senzill i proper. I és que aquesta sèrie ens ha aportat moltes lliçons. Com que està a punt d'estrenar-se la tercera temporada, aprofitem per recuperar-ne algunes.


1.El sexe no sempre és perfecte


El cinema i les sèries s'han encarregat durant anys de vendre'ns un sexe perfecte que no encaixa amb la realitat. A Sex Education es mostra un sexe natural, que s'allunya de la idealització de les primeres vegades. Ens ensenya que la imperfecció forma part de la vida.


2.El plaer femení és important


Una de les qualitats que té aquesta sèrie és que no centra el sexe en el plaer masculí, sinó que parla d'un sexe inclusiu on tots els personatges de la sèrie participen, tant homes com dones i sigui quina sigui la seva orientació sexual. A més, la masturbació és un tema que es tracta de manera amb total normalitat, sobretot la femenina, ja que veiem diverses escenes on l'autoplaer és el protagonista.

3.L'educació sexual és necessària


La falta d'educació sexual als instituts és una realitat que es tracta a la sèrie, sobretot al llarg de la segona temporada, on es posa especial interès en les malalties de transmissió sexual.

4.Cada cos és diferent


Igual que existeixen diferents formes de penis, el mateix passa amb les vagines, i totes són igual de normals. Cada és diferent i cadascú és únic. Dos conceptes que la sèrie vol deixar molt clars.

5.Hem d'acceptar un no


"Has de respectar la decisió de l'altra persona i saber acceptar un no", aquest és un dels consells de l'Otis, el protagonista de la sèrie. I és que en la producció, es reflecteix la importància de saber posar i respectar els límits.

6.La comunicació és molt important


És sabut que la comunicació és la base de qualsevol relació i Sex Education també s'esforça a demostrar-ho, tant en l'àmbit sexual com en l'àmbit sentimental. En el cas de les relacions sexuals, dir el que t'agrada i el que no, és vital perquè el plaer sigui mutu.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: