10 coses que potser no sabíeu sobre els òrgans sexuals

per Redacció, el 26 de gener de 2021 a les 15:05
Tot i que cada cop es parla més obertament sobre el sexe, hi ha algunes dades que la majoria desconeixem. Avui us portem informació sobre els òrgans sexuals que potser no sabíeu:

 


Versió sense playbuzz:

- El penis es pot fracturar. Tot i que aquest òrgan no tingui os, té una capa gruixuda que l'envolta anomenada túnica albugínia. Doncs bé, aquesta capa es pot trencar si el penis es doblega mentre està erecte. Afortunadament té solució i la capa es pot reparar mitjançant diversos tractaments.

- Existeixen dos tipus de penis: els que "són petits" i creixen quan arriba l'erecció i els que "són grans" però gairebé no varien de mida quan es troben en posició erecte. Els primers són més comuns. 

- L'orgasme masculí dura entre 6 i 15 segons

- Fumar pot reduir la mida del penis fins a un centímetre, segons diversos estudis científics. El motiu? El consum de tabac calcifica els vasos sanguinis i dificulta la circulació, la qual és clau en les ereccions

- Tot i que les ereccions matinals són les més conegudes, el cert és que durant la nit, mentre es dorm, se solen produir entre 1 i 5 ereccions de mitjana.

- El clítoris té més terminacions nervioses que el penis. Tot i ser més petit, compta amb un total de 8.000 terminacions, el doble que el membre masculí. 

- La vagina pot canviar de color: durant l'excitació sexual, per exemple, el flux de sang cap a aquesta zona varia i això pot produir un canvi en el color.

- La mida mitjana d'una vagina és d'entre 7 i 8 centímetres quan està en repòs i d'entre 11 i 12 centímetres quan es troba en estat d'excitació sexual.

- La vagina es "neteja" sola: es lubrica de forma natural per mantenir-se neta i sana. És per això que es desaconsella rentar-se les zones íntimes amb gels de bany, perquè poden alterar el Ph i generar fongs, entre altres.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: