Logotip de Adolescents.cat

La síndrome d'Orfeó: què és i per què ara se'n parla?

per Redacció, el 5 de març de 2021 a les 06:00
La síndrome d'Orfeó té a veure amb la nostàlgia i amb les vivències que hem tingut en el passat. El que va poder ser i no va sortir bé.

Rememorar coses de temps llunyans és normal, però pot arribar a ser preocupant si aquest sentiment ens impedeix avançar i aquí és quan parlem de la síndrome d'Orfeó.


Per què mirem al passat?


A vegades ens costa enfrontar-nos a la realitat, al dilema d'haver de deixar anar a les coses que ja no tenen sentit o canviar radicalment la nostra vida.
Sovint ens costa molt ens costa adonar-nos que no acceptem la realitat tal i com és i enfoquem totes les forces en lluitar per allò que ja no pot canviar. Actuem a la desesperada, esperant que hi hagi un canvi radical en l'altra persona i al final, ens quedem estancats en el passat sense saber perquè.


Segons un estudi de la Universitat de Harvard, com més intentes oblidar-te d'una persona, amb més força apareix a la teva ment. La solució passar per utilitzar el teu passat com un trampolí per llençar-te al futur, aprendre d'ell.

El síndrome d'Orfeó en època de pandèmia


Actualment vivim en una època en què veiem limitada la vida social i en què no podem dedicar el temps lliure a certes activitats. Per això es parla tant de la síndrome d'Orfeó.

Hem de tenir clar que el cervell utilitza els mateixos mecanismes cognitius i neuronals per recordar el passat que per imaginar el futur. Per això, els experts, recomanen que pensis en tot allò que et va fer aprendre el passat per utilitzar-ho per millorar.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: