Saps què és l'alosexualitat?

per Redacció, el 28 de febrer de 2024 a les 10:00
Probablement has sentit a parlar de l'asexualitat, és a dir, aquelles persones que no senten desig sexual sense una forta connexió emocional o bé la senten de manera molt limitada. En sentit oposat, existeix el terme "alosexualitat". Aquest l'experimenten totes aquelles persones que senten atracció sexual cap a altres persones, independentment del gènere i sexe.

Es tracta d'un concepte nou que és necessari conèixer per tal d'evitar que els altres pensin que els sentiments sexuals són una part "normal" de la vida. Cal comprendre, normalitzar i acceptar que cada persona és diferent i viu la seva sexualitat de manera totalment diferent.


Així doncs, l'alosexualitat no s'atribueix a cap gènere, ni descriu la profunditat, freqüència o intensitat de l'atracció sexual. Una persona es pot identificar com a alosexual independentment de la seva identitat de gènere o d'expressió. Pel que fa a les persones asexuals, tot i no presentar un desig sexual cap a una altra persona, poden tenir fantasies sexuals, masturbar-se i excitar-se. És a dir, no significa que no tinguin sexe o que no en gaudeixin d'ell, sinó que simplement no els ve de gust realitzar activitats sexuals amb altres persones.

Cal recalcar que ser alosexual o asexual no és una cosa que puguis escollir. Segons una experta, si ho féssim seria com dir "avui seré gay" o "avui em sento heterosexual". Aquestes etiquetes simplement ens serveixen per tenir converses sobre aquests temes i normalitzar que no tots tenim els mateixos gustos sexuals i que és totalment normal.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: