Dues característiques que tenen les persones amb èxit

per Adolescents.cat, el 8 de febrer de 2021 a les 08:00

Tenen alguns trets en comú les persones amb èxit? Segons un estudi publicat a la revista Personality and Individual Differences, sí. En concret, l'anàlisi assenyala que hi ha dues característiques clau a l'hora de "triomfar": la consciència i l'obertura.


La consciència comprèn diversos factors rellevants per assolir l'èxit com l'esforç, la diligència, i l'autodisciplina. Així mateix, l'obertura es relaciona amb característiques com la curiositat, la independència i la iniciativa, totes tres molt valorades tant a nivell acadèmic com laboral.

Si bé hi ha alguns factors que són més innats que d'altres, tots ells es poden treballar: tothom té la capacitat de millorar les seves qualitats i aconseguir els seus objectius si s'ho proposa. El més important és ser conscient del que es vol i està obert a noves idees per tal de poder aplicar-les i assolir allò que ens hem proposat.


Cal doncs, i tal com asseguren els experts, un equilibri entre el nostre univers creatiu i cognitiu per poder assolir l'èxit.