La prova PCR a una usuària a l'equipament municipal | ACN

Què és la llengua Covid?

La prova PCR a una usuària a l'equipament municipal | ACN
per NacióDigital, el 2 de febrer de 2021 a les 11:03
Un estudi, pioner a escala mundial realitzat per professionals de l'Hospital Universitari La Paz i d'Atenció Primària del Servei Madrileny de Salut (SERMAS), ha revelat per primera vegada oficialment que les alteracions en la llengua són un nou símptoma de Covid-19.

La investigació s'ha desenvolupat amb pacients ingressats durant el mes d'abril a l'Hospital de la Comunitat de Madrid a IFEMA. L'anomenada "llengua Covid" consisteix en un augment de la mida de la llengua i altres lesions linguals com la despapil·lació per zones, que presenta algunes parts de la llengua més llises i que s'associen en moltes ocasions a la pèrdua del gust. A simple vista, es poden apreciar un seguit de taques.


Característiques de la llengua covid:

 Llengua inflamada

Lesions com úlceres o llagues

 Clapes amb papil·les més llises 

 Cremor a la boca


Els altres símptomes considerats recentment per alertar d'infecció per Covid-19 són les alteracions en els palmells de les mans i les plantes dels peus, com ara sensació de cremor i vermellor, en algunes ocasions, per una descamació o l'aparició d'unes petites taques molt característiques.

Aquest descobriment, publicat al British Journal of Dermatology, referent mundial en els processos dermatològics, suposa un avanç en la detecció precoç de coronavirus, ja que s'afegeix als símptomes descrits com a evidència científica el relacionat amb alteracions en la llengua i palmells i plantes.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: