Es crearà un nou Batxillerat: serà més personalitzat i s'introduirà una quarta modalitat

Es preveu que es posi en marxa el 2022

per Redacció, el 3 de febrer de 2021 a les 14:56
S'està acabant de preparar un nou Batxillerat per renovar el model existent, que és de 2008. Es vol que sigui una etapa educativa més personalitzada on els estudiants es dissenyin el propi itinerari i no acabin abandonant, segons avança TV3. 

El Departament d'Educació treballa perquè els cursos de Batxillerat siguin més competencials, o sigui, més pràctics: que els alumnes puguin aplicar el que han après en el seu dia a dia. Això no vol dir, però, abandonar la memorització de determinats continguts, però només els estrictament necessaris, segons han explicat fonts del Departament d'Educació a TV3.


Quins canvis hi haurà?

 
Es preveu crear una nova modalitat per ampliar les possibilitats dels alumnes. Així a les tres actuals: l'artística, la científica-tecnològica i la humanística i social, se n'hi afegirà una quarta: la general. Aquesta especialitat permetrà fer assignatures de diferents modalitats de manera que l'estudiant podrà anar definint la seva formació.


A més, els dos cursos de batxillerat es podran fer en 3 anys, un fet que ara només es permet en certs casos. A banda d'això, es valoraran aprenentatges que l'estudiant faci fora de l'institut, com ara llengües o experiències en entitats. 

Quan s'aplicarà aquest nou Batxillerat?

  
La previsió és tenir-lo a punt per a la primavera del 2022, perquè pugui entrar en vigor aquell mateix setembre. Al següent curs, el 23-24, les proves d'accés a la universitat, la selectivitat, podria haver ja estat modificada per adaptar-se a aquest nou model.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: