Logotip de Adolescents.cat

A tu també t'ha passat? Comparteix-ho!

per Redacció, el 9 de febrer de 2021 a les 15:07
Les estafes digitals són un problema cada cop més habitual. De fet, el 89,6% dels adolescents considereu que a internet hi ha molt frau i un 23,3% n'heu estat víctimes. Així ho revelen els resultats de l'enquesta que vam llançar uns dies enrere i que ja podeu consultar al web d'Internet Segura. 
Els correus electrònics en què els ciberdelinqüents es fan passar per empreses conegudes o els webs que imiten marques famoses, són alguns dels enganys amb què més us trobeu a les xarxes. Ara bé, aquest tipus d'estafes no sempre són fàcils de detectar. 

I és que, qui no ha estat a punt de participar en un sorteig sospitós? O de donar les seves dades després de rebre un correu assegurant que era l'única manera de desbloquejar el compte d'Amazon, Netflix...? 
 

Tots i totes estem exposats als enganys digitals i de vegades hi caiem. Per tal de donar veu a aquest problema i ajudar a aturar-lo, Internet Segura ha llançat el challenge: A mi també m'ha passat.

 I en què consisteix? Molt senzill: si us heu trobat amb algun engany digital (compres que no arriben; anuncis, correus, sortejos sospitosos...), expliqueu-ho i compartiu-ho a les vostres xarxes socials etiquetant @internetambseny i amb els hashtags #SID2021 #diainternetsegura #digitalsiprotegits. I és que avui, Dia de la Internet, més digitals i protegits que mai!

texting text me GIF by dani
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: