Ets una bona persona? Les 3 característiques que has de tenir segons els experts

per Redacció, el 12 de febrer de 2021 a les 00:48


Hi ha centenars d'estudis sobre personalitat, però només alguns d'ells, com el de Scott Barry Kaufman, aconsegueixen ser coneguts arreu del món. I exactament, què diuen les investigacions d'aquest piscòleg de la Universitat de Columbia?

Doncs bé, segons aquest expert la personalitat té dues cares: la lluminosa i la fosca. Cada una d'aquestes parts està conformada per 3 trets principals i el domini d'aquestes característiques en la nostra personalitat és el que determina si som bones persones.

És a dir, si la cara lluminosa predomina sobre la fosca, som individus generosos i amb qui es pot confiar. Per Scott Barry Kaufman aquestes són les 3 característiques essencials de la personalitat lluminosa, és a dir, les que ens converteixen en bones persones:

 


Com hem dit abans, segons Kaufman, el domini d'aquests 3 trets en la nostra manera de ser, fa que siguem persones honestes i solidàries. Ara bé, això no vol dir que no tinguem cap característica de la personalitat fosca, conformada per l'egoisme, la falta d'empatia i l'egocentrisme. De fet, l'expert afirma que tots acostumem a compartir trets lluminosos i foscos: l'important és que els primers predominin sobre els segons.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: