TRUC

La tècnica que pots fer servir per saber si et menteixen a la cara

per Redacció, el 14 de febrer de 2021 a les 12:10



La tècnica ha sortit arran d'un experiment  del Departament de Psicologia de la Universitat de Portsmouth, aAnglaterra. Els investigadors van fer dos grups de 80 persones; el primer grup explicaven històries que podien ser verdaderes o falses, però ho feien seguint un ordre cronològic dels fets: "Primer vaig anar allà, em vaig trobar a tal i després em va dir..." El segon grup, en canvi, els van fer explicar les seves històries —que també podien ser veritat o mentida— però en aquest cas els feien començar pel final seguin un ordre cronològic invers.
 
Les conclusions van ser que les persones que mentien els costava molt més explicar les seves mentides si els feien començar la història pel final. L'explicació d'això està en el cervell; quan un mentider s'intenta inventar una història, la crea de manera cronològica i per ordre natural de principi a final. El problema arriba quan li fan explicar al revés i no s'ho esperava.
 
A partir d'ara, si sospites que algú t'està mentint, li pots demanar que comenci pel final. És clar que potser... es fa una mica estrany dir-li a algú "perdona, et fa res començar això que em deies però pel final?".


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: