La teva parella fa coses estranyes? Red flags difícils de detectar

per Redacció, el 19 de febrer de 2021 a les 09:30

Estas coneixent algú? Tens parella? Fa molt temps que t’agrada una persona i no saps si declarar-te? Pot ser difícil llençar-te al buit o continuar amb la relació si veus coses que no t’agraden o t’incomoden però no saps com detectar-les. T’expliquem algunes conductes que són, si més no, qüestionables. 




1. No respecta el teu espai personal


Encara que sigui de manera innocent, potser et toquen quan tu no vols, encara que li diguis explícitament que no et vé de gust. Quan li demanes que pari, s’enfada. Si no et pot respectar això, imagina’t quan li demanis en situacions més íntimes. CORRE!

2. Et diu que totes les seves anteriors parelles estan boges


Algunes ruptures son dures i evidentment les relacions poden ser tòxiques. Ara, quan et descriu TOTES les seves antigues parelles com si estiguessin bogíssimes, potser el problema el té ell o ella. Spoiler, sí que el té. 



3. Demana accés a les teves xarxes socials


Contrasenyes, mirar-te el mòbil, enfadar-se si no vols ensenyar els teus xats privats… NO. Això és assetjament psicològic. Tu poses els límits del que vols ensenyar.

4. Et fa sentir estúpid o estúpida


La teva parella o vincle altera la realitat per fer-te dubtar de la teva percepció de les coses. I a més, et fa sentir estúpid o estúpida per la teva manera de veure-les. Per exemple: “Que no t’escolto prou? I això et molesta? Va, no siguis tonta!”. No és un red flag, és TOTES les red flags en una. Aparta’t. 

5. No parla mai a ningú de tu


Evidentment, cadascú té els seus límits i pot escollir en quin moment i en quins termes explicar les coses. Però si fa un any que et diu que esteu junts o que sou parella oficialment, i cap dels seus amics sap de la teva existència, no mola. 



6. Quan discutiu es posa amb


No, no son coses de la ira. Per molt que tingueu un conflicte a solucionar no té dret a ficar-se amb tu per cap motiu. TALLA-HO JA.

7. No es disculpa mai


Acabeu de tenir una discussió on tu tenies la raó, o almenys part de la raó, i no saps com, però t’acabes disculpant tu per haver-li fet passar malament. O et surten arrugues esperant una disculpa que saps que et mereixes. Ni de conya. Evita-ho.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: