Descobreix si has patit «borratxera audiovisual»

per Redacció, el 23 de febrer de 2021 a les 06:00
Les restriccions per frenar la pandèmia i el toc de queda ha fet que limitem considerablement les activitats a l’aire lliure. Per aquest motiu, recentment ha sorgit un nou concepte que molts patim i no ho sabíem. S’anomena "borratxera audiovisual".

És un fenòmen psicosocial que les plataformes d’streaming promouen, com Netflix, Youtube o Twitch. Podríem dir que és "borratxerra audiovisual" fer un abús del que coneixem com a "maratons de sèries". 

control room spy GIF by trainline

Resulta que afecta sobretot els joves, perquè els continguts més vistos a les plataformes són els que van dirigits a les noves generacions. Concretament, el 2020, més d’un terç dels programes més vistos en línia han estat continguts per a adolescents. 
 


A la vida real, quan passa la borratxera arriba la ressaca. Costa aixecar-se del llit, mal de cap, mal de panxa… doncs la borratxera audiovisual també té conseqüències.

Què noto si tinc borratxera audiovisual?

Per parlar bé del tema ens hem posat en contacte amb una experta i investigadora: la Judit Clares. Actualment és la directora del grau de Comunicació de la UOC en recerca audiovisual. Ser addicte a les pantalles pot tenir conseqüències físiques com el sedentarisme, una pitjor musculatura, possibles malalties cardiovasculars i dificultats respiratòries. Però la Clara ha alertat sobretot d’un perill: el d’aïllar-nos del nostre entorn. 

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: