Demanen una nova tarifa de transport per a tots els estudiants catalans

per Redacció, el 26 de febrer de 2021 a les 06:00
El sindicat estudiantil Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ha demanat que el nou Govern de la Generalitat implanti un model tarifari de mobilitat en el transport públic per a tots els estudiants de Catalunya.

La proposta és crear un nou títol de transport públic que garanteixi la mobilitat dels estudiants "en un sentit social i territorial ampli".


El títol hauria d'anar dirigit a estudiants universitaris, de formació professional, educació secundària i primària i hauria d'estar orientat a tota Catalunya, també "a les zones menys densament poblades, on el transport al centre educatiu és encara més important", han indicat en el comunicat.
 

Per estudiants de tot Catalunya



"Una cosa normal com la T-Jove per a una estudiant de Barcelona no existeix per a una estudiant lleidatana que ha de desplaçar-se des de la seva localitat fins al campus de la UdL per cursar els seus estudis", han citat a manera d'exemple.

Entre les raons per demanar la nova tarifa es troben la lluita contra el canvi climàtic i la crisi econòmica derivada de la Covid, "que està portant els joves cap a la precarietat".
 

Per dissenyar el nou títol de transport, l'AJEC ha suggerit agafar com a exemple els models tarifaris vigents en algunes regions europees, que disposen de títols integrats de transport a preu reduït associats a l'etapa estudiantil, sense detriment de poder utilitzar altres títols específics per a joves. 
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: