És veritat que els pèls surten més gruixuts si ens afeitem el cos?

per Adolescents.cat, el 7 de març de 2021 a les 08:48
Segur que moltes vegades t’han dit que depilar-nos amb ganiveta fa que els pèls creixin més gruixuts i en més quantitat. És per això que moltes persones decideixen depilar-se amb cera per evitar-ho. Però és veritat realment?

La doctora Rachel Vreeman i el doctor Aaron Carroll, de la Universitat d’Indiana han anat fent diferents estudis al respecte des de 1928 i ja tenen una resposta: això és un mite. L’afeitat no té efectes en el creixement del pèl.


Per què fa tants anys que corre aquest mite, doncs? Perquè els pèls es fan més estrets de forma natural cap a l’extrem, per tant quan tallem la punt amb la ganiveta, es genera la impressió que són més negres i gruixuts. Com que el nou pèl no ha estat exposat al sol ni a químics, sembla més fosc.

Tampoc creix més quantitat ni més ràpid, així que si et resulta pràctic depilar-te amb el mètode de l’afeitat, ho pots fer! Només tingues en compte que els pèls creixen molt més ràpid i que a algunes persones els surten irritacions i granets. 


És important depilar-se amb la pell neta i exfoliada i amb productes de qualitat per no fer-nos mal i cuidar la nostra pell.

I recorda: depilar-se és una opció, no una obligació!

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: