Logotip de Adolescents.cat

Sempre tens les mans fredes? Aquest és el motiu

per Redacció, el 2 de març de 2021 a les 08:28
A l'hivern és normal que se'ns "glacin" els dits quan sortim al carrer. Ara bé, hi ha algunes persones que gairebé sempre tenen les mans i els peus freds. D'entrada, no hi ha cap motiu per preocupar-se, ja que es tracta d'un fenomen habitual.

Els humans autoregulem la nostra temperatura corporal. És a dir, si estem exposats a baixes temperatures, el cos envia més sang als petits vasos sanguinis, que es troben al nucli del cos i que fan que es mantingui calent. És per això, doncs, que les extremitats, mans i peus, se'ns refreden. 


Un altre motiu pot ser que, simplement, siguis més sensible als canvis de temperatura que d'altres persones i que per això se't quedin les mans i els peus freds. Tot i això, tenir les extremitats sempre fredes pot ser un senyal de patir algun tipus d'afectació, com la malaltia de Reynaud, que provoca, a més, que les mans es tornin vermelloses. Per sort, no sol ser perillosa.

En fi, si sempre us queixeu que teniu els dits glaçats, aquests són alguns consells que podeu seguir: beveu aigua amb freqüència i procureu moure-us sovint; poseu peus i mans en aigua calenta i sortiu sempre al carrer amb uns bons guants i mitjons, per últim, i eviteu el consum de tabac i cafeïna. 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: