Digues a quina zona et surten els grans i et diré el perquè

per Redacció, el 3 de març de 2021 a les 10:03
Us surten grans sempre a la mateixa zona de la cara? Doncs segons els professionals en l'àmbit de la reflexologia facial té una explicació. Eve Lom, experta en aquesta tècnica, explica a Vogue que l'aparició de granets en determinats punts del rostre pot ser un indicatiu d'una intolerància alimentària o de mals hàbits, entre altres.

Malgrat tot, cal tenir present que l'acne és típic de la pubertat, a causa dels canvis hormonals que experimenta el nostre cos. Per tant, a no sé que tingueu un acne sever o que noteu que teniu brots molt pronunciats, no cal que us  preocupeu. 


D'acord amb aquesta experta, això és el que poden advertir els grans en certes zones:

 Zona de la mandíbula o damunt de la boca

Els gran en aquesta part del rostre solen indicar o bé que estàs seguint una mala alimentació (excés de sucres, etc.) o bé que podries tenir alguna intolerància alimentària. Si aquest és el teu cas, consulta amb un nutricionista o dermatòleg.

Zona de la barbeta
Segons Eve Lom, l'ovulació sol produir l'aparició de granets en aquesta zona, per tant, poc si pot fer. A més a més, l'acne en aquesta part de la cara també pot estar relacionada a alguna alternació hormonal, per tant, és aconsellable acudir a un expert.

Zona de les galtes
Els granets en aquesta zona solen estar relacionats amb el tabac –així doncs, res de fumar- i també amb la mala oxigenació de la pell. Per combatre aquest últim problema és recomanable exfoliar-se la pell, desmaquillar-se molt bé abans d'anar a dormir i intentar utilitzar productes el màxim de natural possibles.

Zona de les celles i el front
L'acne en aquesta zona sol estar produït per dos motius: o per un mal funcionament del fetge i la vesícula biliar o per un abús de l'alcohol i dels aliments greixosos (com brioixeria, patates fregides, etc.).

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: