Quants tipus d'orgasmes hi ha?

per Redacció, el 3 de març de 2021 a les 10:10
Hem parlat amb l'Elena Crespi, psicòloga i sexòloga d’Adolescents.cat, per aclarir dubtes sobre tipus d'orgasmes. Doncs bé, primer de tot dir que només hi ha un tipus d’orgasme, l’orgasme en sí mateix.

En el cas de les persones amb vagina, els orgasmes SEMPRE són per l’estimulació del clítoris amb combinació amb el cervell (excitació). Ara bé, hi ha diferents formes d’estimular el clítoris i per tant de tenir un orgasme. Ens disculpem si s’ha creat confusió sobre el tema, reconeixem el possible error a l’hora de transmetre-ho, però això és el que explicava l’altre article realment: Les diferents vies i maneres de provocar orgasmes.


En el cas de l’anomenat orgasme clitorià, tots i totes tenim clar que es tracta d’estimular directament aquesta zona. Per altra banda, la via vaginal acaba connectant igualment amb el clítoris, ja que la part interna (que no veiem) del clítoris, envolta tot l’interior de la vulva. La resta de tipus d’orgasmes que s’havien explicat, segueixen sent un orgasme normal com tots els altres. Simplement hi ha qui els separa perquè pot ser que a una persona li posi TANT el sexe anal o que li toquin els mugrons, que el seu clítoris s’estimuli sol sense tocar-lo i acabi experimentant un orgasme. De fet, com es deia en aquest article, hi ha gent que ha tingut orgasmes mentre dormia perquè el clítoris s’ha estimulat sol gràcies al cervell.

La conclusió és: NO HI HA DIFERENTS TIPUS D’ORGASMES, ELS ORGASMES SÓN ORGASMES I PUNT. AIXÓ SÍ, HI HA DIFERENTS FORMES D’ESTIMULAR-NOS PERQUÈ EL CLÍTORIS REACCIONI I ELS ACABEM EXPERIMENTANT.


Esperem que s’hagi entès i us agraïm que ens hagueu fet saber els vostres dubtes i el malentès que es pot haver generat. Si teniu més dubtes, aquí hi som nosaltres i tot l’equip de psicòlogues del consultori per resoldre’ls!

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: